KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. március 02., hétfő Szólj hozzá!

2009. március 02., hétfő 0 hozzászólás

Ha unod a barnát: Blondie




Brownie-t sütni nagyon hálás dolog. Egyszerű összedobni, a csoki meg finom - hol lehet itt hibázni? Viszont néha már uncsi. Ezért aztán - még mindig az aktuális desszert divatnál maradva - én mostanában inkább ezzel a peanut butterös blondie-val villantok.

Mogyoróvajas és fehércsokoládés blondie

125 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g puha vaj
150 g darabos mogyoróvaj (nem Nutella, hanem peanut butter)
175 g barnacukor
1 tojás, felverve
1 teáskanál vanília kivonat
75 g fehércsokoládé, apró darabokra vágva

170 fokra előmelegítem a sütőt, kivajazok és sütőpapírral kibélelek egy 20x20 cm-es sütiformát. A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom. Egy másik tálban kézimixerrel krémesen puhára dolgozom össze a vajat és a mogyoróvajat, majd hozzáadom a cukrot, tojást és a vaníliakivonatot. Ha a krém összeállt, hozzádolgozom a lisztes keveréket, majd a csokit. 25 perc alatt aranybarnára sütöm, a közepének éppen csak meg kell szilárdulnia. A formában hagyom kihűlni, majd kockákra vágom.
Nagggyon jól megy hozzá a vanília fagylalt.

Recept innen.

divat brownie peanut butter kezdőknek is délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr845141359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása