Tovább az eper úton. Ezzel a recepttel kapcsolatban erős kétségeim voltak: hogy jön össze a citrom és a fehércsoki? Számomra is nagy meglepetés volt, de simán!
Ha valaki esetleg a múltkor utánam csinálta a lemon curdot, és ott figyel a hűtőjében, akkor itt már a citromhab alapjával nem kell bajlódnia. Úgy elképesztően egyszerű a recept. De még véletlenül sem szeretnék stahljuditos lenni (mindenkinek a kamrájában ott lapul egy - és itt megnevez valami középnehezen beszerezhető élelmiszert, ami persze nemhogy nem lapul ott, de még kamránk sincs hozzá).
Citrom és fehércsokoládé mousse eperrel
5 tojássárgája
125 ml kristálycukor
125 ml friss citromlé
4 teáskanál reszelt citromhéj
egy csipet só
62 ml és 667 ml habtejszín, jól lehűtve
10 dkg fehércsokoládé
50 dkg eper, hosszában felszeletelve
A tojássárgákat, a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a sót egy lábosban összekeverem, felmelegítem, az eredeti recept szerint forró víz fölé helyezett edényben, de én már csináltam simán lábosban is. Kb. 6 perc alatt összeáll a citromkrém. Hagyom kihűlni.
A fehércsokoládét forró víz fölé helyezett edényben felolvasztom a 62 ml tejszínnel. Ezt is lehűtöm szobahőmérsékletűre.
A maradék tejszínből kemény habot verek, két részre osztom a két krémalapom között, összekeverem velük.
Kezdhetem a rétegezést: egy réteg citromhab, egy réteg eper, egy réteg fehércsokoládé mousse, majd ugyanez még egyszer.
8 kis adag lesz.
Ha valaki esetleg a múltkor utánam csinálta a lemon curdot, és ott figyel a hűtőjében, akkor itt már a citromhab alapjával nem kell bajlódnia. Úgy elképesztően egyszerű a recept. De még véletlenül sem szeretnék stahljuditos lenni (mindenkinek a kamrájában ott lapul egy - és itt megnevez valami középnehezen beszerezhető élelmiszert, ami persze nemhogy nem lapul ott, de még kamránk sincs hozzá).
Citrom és fehércsokoládé mousse eperrel
5 tojássárgája
125 ml kristálycukor
125 ml friss citromlé
4 teáskanál reszelt citromhéj
egy csipet só
62 ml és 667 ml habtejszín, jól lehűtve
10 dkg fehércsokoládé
50 dkg eper, hosszában felszeletelve
A tojássárgákat, a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a sót egy lábosban összekeverem, felmelegítem, az eredeti recept szerint forró víz fölé helyezett edényben, de én már csináltam simán lábosban is. Kb. 6 perc alatt összeáll a citromkrém. Hagyom kihűlni.
A fehércsokoládét forró víz fölé helyezett edényben felolvasztom a 62 ml tejszínnel. Ezt is lehűtöm szobahőmérsékletűre.
A maradék tejszínből kemény habot verek, két részre osztom a két krémalapom között, összekeverem velük.
Kezdhetem a rétegezést: egy réteg citromhab, egy réteg eper, egy réteg fehércsokoládé mousse, majd ugyanez még egyszer.
8 kis adag lesz.
Recept a legutóbbi Bon Appétitből.