KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. június 09., szerda 4 komment

2010. június 09., szerda 4 komment

Csalódások helyett: Mézes-citromos semifreddo


Néhány héttel ezelőtt bementem a közeli, aránylag igényesen kialakított, de süteményileg igénytelen, viszont ettől még nagyon jól menő cukrászdába. Mint minden forró hétvégén, most is tömve volt. A nap sugarai lágyan cirógatták a parféhűtőt, melyben a fagylalttorták bánatosan olvadoztak. Akkor döntöttem el, hogy inkább csinálok egyet itthon magamnak.

Mézes-citromos semifreddo

1 teáskanál zselatin
250 ml habtejszín
6 tojássárgája
165 g méz
3 tojásfehérje
1 citrom
egy kis csomag puha babapiskóta (én csináltam magamnak, mert nem tudom, hol lehet puhát kapni)
4 evőkanál gyümölcslekvár

1. Oldd fel a zselatint 1 evőkanál vízben.
2. Verj habot a tejszínből, aztán tedd a hűtőbe, amíg szükséged nem lesz rá.
3. Vízgőz fölött, folyamatosan keverve melegítsd 71 fokig a tojássárgákat a mézzel. Vedd le a gőzről, add hozzá a zselatint, a citrom levét és finomra reszelt héját. Géppel keverve hűtsd vissza szobahőmérsékletűre.
4. Verd kemény habbá a tojásfehérjét. Keverd óvatosan a sárgájához, majd keverd bele a tejszínhabot is.
5. Béleld ki a formád folpackkal. Öntsd a krémet a feléig.
6. Tapaszd össze a babapiskótákat kettesével a lekvárral. Én a házi citromlekváromat használtam, de egy málnalekvár talán mutatósabb lett volna a sárga krémben. Tedd a piskótákat egy rétegben a krémre. Öntsd rá a maradék krémet.
7. Tedd a fagyasztóba legalább 4 órára.

Recept: Food&Wine

fagylalt citrom középhaladó délutáni vendégség vacsora vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr35141261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nina, azt hiszem, az a lényeg, hogy a méz és a tojás "összeolvadjon", anélkül, hogy a tojás összeugrana. szóval csak egy kicsit melegítsd :-)
71 fokon milyen sűrűségű körülbelül a krém?
van még, ha beugrasz érte! :-)
muszáj lenne megkóstolnom, hogy eldöntsem: szebb vagy finomabb:-)
süti beállítások módosítása