KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. szeptember 29., szerda 1 komment

2010. szeptember 29., szerda 1 komment

Best of keksz III.: Sablé és karamellizált sós kesu


Ezt sem a szépségéért szeretjük. Fognyűvő rémtett.

Sablé
(20 db)

120 g liszt
1/2 ek sütőpor
115 g puha vaj
3 közepes tojás sárgája
85 g cukor
1/2 tk só
egy adag karamellizált sós kesudió

1. A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom.
2. A vajat könnyűre és krémesre habosítom, hozzáadom a cukrot és a sót, és tovább keverem a géppel. Hozzáadom a tojássárgákat is, simára keverem.
3. Egy fakanállal hozzákeverem a száraz hozzávalókat.
4. A masszából 4 cm átmérőjű hengert formázok, folpackba csomagolom, és legalább 4 órára hűtőbe teszem.
5. A hengerből egy éles késsel 1 cm vastag korongokat vágok, és sütőpapírral kibélelt tepsin, 160 fokon 12-15 perc alatt megsütöm. Ha a pereme kezd barnulni, már jó is.

Recept: Dorie Greenspan: Desserts by Pierre Hermé

Karamellizált sós kesudió

80 g sós pörkölt kesudió
50 g cukor
2 evőkanál víz

1. A cukrot a vízzel egy kis lábosba teszem, a szirupot 119 fokosra főzöm. Ekkor beledobom a kesudiót, és folyamatosan keverve aranybarnára karmellizálom.
2. Egy tepsire sütőpapírt terítek, ráöntöm a kesut, egy fogpiszkálóval egymástól szétválasztom a szemeket.
3. Ha kihűlt, egy nagy késsel durvára aprítom.

keksz karamell kesudió középhaladó

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr665141237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juj ez nagyon finom lehet!
süti beállítások módosítása