KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. október 11., kedd 1 komment

2011. október 11., kedd 1 komment

Roll it up: Fahéjas csiga krémsajt mázzal


Imádom, hogy az amerikaiak milyen pofátlanul könnyedén képesek kihozni bármit a Philadelphia krémsajtjukból. Amíg a franciák nagy műgonddal főzögetik a tökéletes kis krémjeiket, addig ők fogják a Philadelphiát, és összekeverik egy kis vajjal, cukorral, esetleg vaníliával, néha tojással, és a vicc az, hogy az eredmény mindig elég jó.

Fahéjas csiga krémsajt mázzal
(18 db)

A kelttésztához:
1 csésze teljes tej
42 g puha vaj
3 és fél csésze liszt
1/2 csésze cukor
1 tojás
2 és 1/4 tk porélesztő
1 tk só

A fahéjas töltelékhez:
3/4 csésze barnacukor
2 ek őrölt fahéj
56 g puha vaj

A mázhoz:
115 g krémsajt
1 csésze porcukor
56 g puha vaj

(1 csésze=250 ml)

1. A tésztához tedd a vajat és a tejet egy edénybe, és mikróban melegítsd fel, hogy a vaj elolvadjon, de ne legyen forró. Öntsd egy keverőgép táljába. Adj hozzá egy csésze lisztet, a cukrot, a tojást, az élesztőt és a sót. Kapcsold a gépet alacsony fokozatra, és dolgoztasd 3 percig. Add hozzá a maradék lisztet is. Kapcsold be újra a gépet, de még csak alacsony fokozatra, amíg nagyjából össze nem áll a massza. Ezután dagaszd 8 percig, amíg a tészta el nem válik az edény falától, a végén legyen fényes és sima. Formázd labdává, és tedd olajjal kikent tálba, keleszd 2 óra alatt a duplájára.
2. Néhányszor ütögesd meg a tésztát, hogy "leeresszen". Lisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 38x28 centisre. Kend meg a vajjal, és szórd meg a fahéjas cukorral úgy, hogy alul és fölül hagyj ki 1-1 cm-t. Menj át a tölteléken a nyújtófával, hogy egy kicsit a tésztába nyomkodd. Tekerd fel a hosszanti oldalról, aztán vágj belőle kb. másfél centi vastag korongokat. Tedd két, sütőpapírral bélelt tepsire a csigákat úgy, hogy majdnem összeérjenek. Pihentesd letakarva 45 percig.
3. Süsd 20 percig 190 fokos sütőben.
4. A mázhoz keverd simára a szobahőmérsékletű krémsajtot a vajjal és a porcukorral. Kend meg vele a kihűlt csigákat.

Recept Orangette-től.

reggeli fahéj kelttészta krémsajt középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr65141154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

finom volt:)
süti beállítások módosítása