KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. január 15., vasárnap komment

2012. január 15., vasárnap komment

Nem kell mindig édesség: Fetás csiga


Néhanapján sósat is szoktam sütni, bár felakkora örömet sem okoz, mintha édességet csinálnék. Megenni viszont ugyanolyan jól esik (főleg, ha még jön utána édesség).

Fetás csiga
(kb. 14 db)

50 g friss élesztő

25 g puha vaj
300 ml langyos víz
1 tk barnacukor
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
400 g kenyérliszt
1/2 tk morzsolt vagy friss oregánó
50 g apróra vágott dió
200 g fetasajt
egy marék fekete, magozott olajbogyó karikákra vágva
1 tojás, simára keverve

1. Futtasd fel az élesztőt a vízben a cukorral kb. 10 perc alatt.
2. Szitáld a kétféle lisztet és a sót egy tálba (a teljes kiőrlésű után tedd a tálba azt is, ami a szitában maradt). Add hozzá az oregánót. Öntsd rá az élesztős keveréket, és gyúrd simává. Add hozzá a diót is, aztán dögönyözd még 10 percig a tésztát. Tedd lisztezett tálba, szórd meg a tetejét is kevés liszttel. Meleg helyen, lefedve pihentesd egy órát.
3. Néhány mozdulattal püföld ki belőle a levegőt, aztán nyújtsd ki kb. 20x50 cm-es téglalappá (1 cm vastag lesz a tészta). Ha nehezen nyújtható, visszaugrik, akkor fedd le egy konyharuhával, és hagyd pihenni néhány percig. Ha kinyújtottad, morzsold rá a fetasajtot úgy, hogy a két hosszanti szélén hagyj 1 cm-es csíkot üresen. Szórd meg az olajbogyóval. Tehetsz bele aszalt paradicsomot is. Tekerd fel, és vágj belőle kb. 1,5 cm vastag csigákat. Kend meg a tojással, és keleszd meleg helyen egy órát.
4. Süsd 220 fokon 20 percig.

sós péksütemény kelttészta délutáni vendégség középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr715141139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia!
Szerintem ez remek uzsonna lehetőség nagyranőtt gyerkőcömnek, ki is próbálom, köszi!!
süti beállítások módosítása