KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. május 07., kedd komment

2013. május 07., kedd komment

Kánikula desszert: Citromparfé

citromparfé.jpg

Ugye az teljesen normális, ha a 30 fokban semmi másra nem vágytam, csak egy kis citromfagyira, és még a fagyigépet sem volt kedvem bekapcsolni? Valójában ez egy sima citrommousse lefagyasztva, de ha semifreddót mondok, az még annál is jobban hangzik.

Citromparfé

(6 kisadag, mert csak azt érdemes csinálni belőle, különben rosszul leszel)

55 g cukor

30 g glükózszirup (elhagyható)

55 g víz

2 db tojás sárgája

4 g lapzselatin

340 g lemon curd

220 g tejszín

1. Felteszem főni a cukrot a vízzel és a glükózzal. Egészen 118 fokig melegítem, ezt cukorhőmérővel  ellenőrzöm. Ha szeretsz édességeket csinálni, be kell szerezned egyet.

2. Még forrón a tojássárgákhoz keverem úgy, hogy folyamatosan habosítom a tojásokat egy elektromos habverővel, közben a tányér széléről csurgatom bele a cukorszirupot. Kihűlésig habbá verem.

3. A lapzselatint 10 percre jéghideg vízbe áztatom.

4. A tejszínből lágy habot verek. Kiveszek belőle 1 kanállal, és a zselatint felolvasztom benne. Ha már nem meleg, a tojássárgába keverem. A lágy hab harmadát óvatosan beleforgatom, aztán a maradék habbal is ugyanígy teszek.

5. A citromkérm felét beleforgatom a habba. A maradék lemon curddel rétegezve kis üvegekbe töltöm, és lefagyasztom.

Recept: Canelle et Vanille

fagylalt nyár citrom gyümölcsös haladó

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr255285443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása