KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. május 16., csütörtök Szólj hozzá!

2013. május 16., csütörtök 0 hozzászólás

Maga a tavasz: Trifle

trfl2_1.jpg

Ami az olaszoknak a zuppa inglese, az az angoloknak a trifle. Valami süti, gyümölcsszósz, sodó, hab, gyümölcs, pohárba bele, vagy egy nagy talpas üvegtálba, ami álmaim netovábbja. Nem egy túlcizellált dolog, ráadásul az angolok nem veszik arra a fáradtságot, hogy krémet vagy süteményt süssenek, ezeket készen veszik hozzá. Mi most legyünk ennél igényesebbek. Csináljunk egy madeleine-t vagy egy citromkenyeret, egy brownie-t esetleg financier-t, pürésítsünk valami piros gyümölcsöt, mondjuk epret, és főzzünk hozzá vaníliasodót vagy csokoládészószt, tálaljuk friss gyümölccsel és egy nagy kanál tejszínhabbal. Ennél konkrétabban lásd alább.

Málna-fehércsokoládé trifle

a madeleine-hez:

2 tojás

125 g cukor

110 g liszt

½ tk sütőpor

egy csipet só

1 citrom finomra reszelt héja

110 g vaj, olvasztva

a málnapüréhez:

200 g málna

2 ek cukor

a fehércsokoládé habhoz:

150 g fehércsokoládé

300 ml habtejszín

friss gyümölcs a tálaláshoz

  1. A tojásokat kihabosítom a cukorral, beleszitálom a lisztet a sütőporral és a sóval. Beleforgatom a citromhéjat és a már nem forró olvasztott vajat. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnap kivajazott madeleine-formába nyomom habzsákból. 205 fokon 7 perc alatt megsütöm.
  2. A málnát a cukorral pürésítem. Ha mirelit málnát használok, egy lábosban felmelegítem a cukorral, hogy egy kis levet engedjen, utána pürésítem. Ha nem szereted a magokat, átpasszírozhatod, én nem szoktam.
  3. A fehércsokoládét mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztom. Félreteszem. A habot felverem. Ha a csokoládé szobahőmérsékletűre hűlt, óvatosan a habhoz keverem.
  4. Tálaláskor a pohár aljára teszek egy-két madeleine-t, meglocsolom a málnapürével, teszek rá habot, a friss málnával díszítem. Ugyanez eperrel is szuperül működik!

Ez a receptem eredetileg a 2011 júliusi Blikk Nők Konyhában jelent meg. Fotó: Tucsek Tündi, Styling: László Ágnes

eper gyümölcsös málna fehércsokoládé pohárban középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr645300595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása