KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. augusztus 04., vasárnap Szólj hozzá!

2013. augusztus 04., vasárnap 0 hozzászólás

Bubble tea

bubbletea_1.jpg

Az idei nyár jegesteája számomra a bubble tea. De csak azóta, hogy kiderült, akár itthon is meg tudom csinálni magamnak, ráadásul egyáltalán nem muszáj azokkal az őrülten édes szirupokkal megtolni, amik egyébként a bubble tea boltokban olyan jól néznek ki.

A bubble tea-t állítólag a 80-as években, Tajvanon találták ki. A klasszikus bubble tea vagy tápióka tea vagy boba tea óriás tápióka gyöngyökből, feketeteából és tejből áll. Mivel én amúgy is nagy rajongója vagyok a tejes teának, nálam nyert ügye volt a dolognak. Úgy az igazi, ha lefóliázzák a tetejét, és géppel alaposan felrázzák. Ilyenkor kis buborékok képződnek a tetején, állítólag innen a név. Jó vastag szívószál kell hozzá, hogy ivás közben a bogyókat is felszívjuk.

Lehet inni forrón vagy jéghidegen, feketeával vagy zöldteával, tea nélkül, gyümölcsösen, fekete bogyóval, esetleg fehér bogyóval, hűsítőnek vagy desszertnek. A bogyóknak alapból semmilyen ízük sincs, inkább csak a gumicukor-szerű állaguk vicces. Szokták ezt is ízesíteni, de ez a vonal szerintem zsákutca. A németeknél és az osztrákoknál annyira népszerű, hogy tavaly már a McDonald'sban is árulták.

Nem állítom, hogy az óriás gyöngyöt és a vastag szívószálat bárhol be lehet szerezni, de azért nem lehetetlen. Ha esetleg nem sikerülne, a klasszikus verziót, jéghidegen megkóstolhatjátok a Pastramiban, a felturbózottakat pedig vagy a Petőfi Sándor utcai Bubu Teában vagy a WestEndben, a Superbubbletea-ben.

Bubble tea

óriás tápióka gyöngy

Earl Grey tea

sűrített tej (konzerv vagy tubusos)

1. Végy egy adag óriás tápióka gyöngyöt, és főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi. Ha elfogyna a víz, tölts még rá. Főzés közben kevergesd meg, mert leragadhatnak a gyöngyök az aljára. Legalább fél óra kell hozzá, hogy a közepe is megpuhuljon. Sajnos viszonylag gyorsan el kell fogyasztani, mert ha hagyod órákat állni, visszakeményedhet.

2. Közben csinálj cukorszirupot, ami 1:1 arányú cukor és víz összefőzését jelenti. Önts belőle ízlés szerint a már megfőtt tápiókára.

3. Főzz egy jó erős teát magadnak. Hagyd lehűlni.

4. Tegyél egy pohár aljára pár kanál tápiókát, önts rá teát, és told meg sűrített tejjel. Ha van kedved, rázd jól össze, és adj hozzá jópár jégkockát.

ital tea gluténmentes kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr325444147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása