KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. október 03., csütörtök Szólj hozzá!

2013. október 03., csütörtök 0 hozzászólás

Próbáltad már édesen? Étcsokoládés grissini

grissini.JPGItthon nincs konszenzus abban, milyen a jó grissini. Van, akinek az a célja, hogy a grissinit szárazra és vékonyra süsse, másnak pedig az, hogy mint a kenyeret, belül puhára, kívül ropogósra csinálja. Én egyértelműen a száraz verzióra voksolok, habár ez a grissini készítése után egy-két órát még puha marad, így aztán középutas megoldásnak is tekinthető. 

Étcsokoládés grissini

(Kb. 30-40 db)

465 g liszt

10 g só

15 g friss élesztő

30 ml tej

45 ml olívaolaj

1 tojás sárgája

200 ml víz

1 ek cukor

100 g étcsokoládé (ide szigorú csoki kell, min. 70%-os)

1. Ha géppel dolgozom, a csokin kívül mindent beleteszek, és aztán begyúrom. Ha kézzel állok neki, a lisztet, a sót, a vajat egy mély tálba teszem, mélyedést csinálok a közepén, aztán egy kancsóból minden mást (kivéve a csokit) a közepébe öntök, és úgy gyúrom össze. A végén megy bele az apró kockákra vágott csoki. Kigömbölyítem, és meleg helyen a duplájára kelesztem kb. egy óra alatt.

2. Finoman átgyúrom a tésztát, és kis darabokat vágok le belőle, amikből hosszú, vékony kígyókat sodrok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket egymás mellé, és 190 fokos sütőben (légkeveréses 170 fok) kb. 15 percig sütöm.

3. Ha akarom, frissen eszem, ha másképp akarom, napokig szárítom.

4. Én vörösboros fügelekvárba és Earl Grey teával ízesített étcsokoládé ganache-ba mártogattam, de mondjuk kecskesajttal és szőlővel is el tudnám képzelni.

ajándék csokoládés nasi kelttészta középhaladó

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr185540056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása