KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. október 06., vasárnap komment

2013. október 06., vasárnap komment

Mogyorókrémmel grillezve: Banánkenyér szendvics

banán_szendvics.jpg

A banánkenyér az internetes gasztrotársadalom egyik legelcsépeltebb süteménye. Ennek oka egyértelműen az a mindenkiben ott rejlő igény, hogy az elmászni készülő banánoktól se kelljen búcsút venni. Az én banánjaim egyértelműen jól végezték, köszönhetően az olívaolajnak, a szezámmagnak, a Nutellának és a grillezésnek. Egy igazi bombareggeli vált belőle.

Banánkenyér szendvics

(kb. 10 adag)

125 g búza finomliszt

140 g teljes kiőrlésű búzaliszt

125 g nádcukor

3/4 tk szódabikarbóna

1/2 tk só

150 szezámmag

80 ml olívaolaj

340 g banán (megtisztítva mérve)

2 tojás

60 g natúr joghurt

mogyorókrém (lehetőleg Nutella)

friss banán

1. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re), és egy szögletes kenyérformát kivajazok, aztán kibélelem sütőpapírral.

2. Egy mély tálban összekeverem a kétféle lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a szezámmagot. Egy kézi habverővel a legegyszerűbb.

3. Egy másik tálban vagy kancsóban az olívaolajat, a villával vagy krumplinyomóval pépesített banánt, a tojásokat és a joghurtot dolgozom össze. Összeforgatom a száraz hozzávalókkal. Az előkészített formába öntöm, és 45 percig sütöm.

4. Ha megsült, 10 percig még hagyom a formában, csak utána fordítom ki belőle.

5. Ha teljesen kilhűlt, minden második szeletet megkenek Nutellával, friss banánt karikázok rá, és a simákkal összetapasztom. Volt szendvics, amit kontaktgrillben sütöttem meg, volt, amit simán serpenyőben, mindkettő tökéletes volt.

A banánkenyér receptjét a 101cookbooks-ról vettem kölcsön.

banán_szendvics2.jpg

 

reggeli banán gyümölcsös uzsonnára kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr585554509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása