KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. november 11., hétfő 4 komment

2013. november 11., hétfő 4 komment

Jin-jang: Csokoládés és vaníliás sablé

csoki_vani_sablé.jpgA legtökéletesebb alapkekszek receptjeit most elárulom. 

Sablé Azur (csokoládés vajas keksz)

(kb. 40 picike)

180 g puha vaj

50 g kristálycukor

120 g nádcukor

1/2 tk só

175 g liszt

30 g holland kakaópor

1 tk szódabikarbóna

1 db lime héja finomra reszelve (az eredeti recept szerint kandírozott yuzut is tehetünk bele szerencsére)

150 g étcsokoládé, apróra vágva

cukor a hempergetéshez

1. A vajat kihabosítom a kétféle cukorral. 

2. A lisztet átszitálom a sóval, a kakaóval és a szódabikarbónával, aztán a lime héjával és a csokival együtt a vajas cukorhoz keverem. Ha nincs otthon keverőgéped, ennél a résznél a legegyszerűbb, ha a kezedet használod. 

3. A tésztát három részre osztom, és egyenként kb. 3 cm átmérőjű hurkákat formázok belőlük (lehet szögletes is). Folpackba csomagolom mindegyiket, és egy órára hűtőbe teszem. 

4. A hempergetéshez szánt cukrot egy lapos tálra öntöm. A tésztát kicsomagolom, és a cukorba forgatom. 1,5 cm vékony szeleteket vágok a hurkákból, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket egymástól 2 cm-re. 

5. 170 fokos sütőben 8 percig sütöm. 

Sablé Diamont Vanille (vaníliás vajas keksz)

(kb. 40 db)

225 g puha vaj

100 g cukor

1 db vaníliarúd kikapart magjai

1/2 tk só

320 g liszt

cukor a hempergetéshez

1. A vajat krémesre keverem a cukorral, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. 

2. Három részre osztom a tésztát, és 3 cm átmérőjű hurkákat hengergetek vagy hasábokat csinálok belőlük, folpackba csomagolom őket egyenként. Egy órára hűtőbe teszem. 

3. Kicsomagolom a hasábokat vagy hurkákat, és cukorba forgatom őket. 1,5 cm-es szeletekre vágom mindet, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem egymástól 2 cm-re. 170 fokon 15 percig sütöm. 

Receptek: Pierre Hermé Pastries

keksz vanília csokoládés kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr575628322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A vaníliást tuti kipróbálom a hétvégén! :)
megcsináltam, sajnos a vaníliás gyakorlatilag kekszmorzsaként került ki a sütőből...
@ziggy stardust: szia, átnéztem a receptet, és sajnos elírtam egy kicsit, mert "a vajat krémesre keverem"-nél sajnos lemaradt, hogy a cukorral. ha ezzel tudlak kárpótolni, írd meg e-mailben a címed, mert szeretnék küldeni egy adagot ajándékba.
@édesem: szia, hát én most tévedtem oda, ahol azt mutatják, hogy válaszoltak a kommentjeimre, és ezt találtam :)
már ez kárpótolt, de azért köszönöm a fejajánlást.
megpróbálom a "feltuningolt" receptet, köszi!
süti beállítások módosítása