KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. november 27., szerda 1 komment

2013. november 27., szerda 1 komment

Pont olyan: Zimtsterne

zimtsterne.jpgMiért érzünk elégedettséget, amikor rájövünk, hogy otthon is tudunk pont ugyanolyat sütni, amilyet a boltban is lehet kapni? Lásd csináld magad Sport szelet, Túró Rudi házilag vagy az amerikai Oreo cookies házi hasonmása. Egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbb otthon megcsinálni, és még sokkal macerásabb is az egész, mint a boltban lekapni a polcról. És mégis. 

Zimtsterne

(kb. 40 db)

300 g darált mandula

100 g porcukor

50 g liszt

2 tk fahéj

2 + 1 db tojásfehérje

egy csipet só

200 g porcukor

1 ek tej

  1. A mandulát, a 100 g porcukrot, a lisztet és a fahéjat keverőtálba teszem és összekeverem a 2 darab tojásfehérjével. Összegyúrom, folpackba csomagolom, egy órára hűtőbe teszem.
  2. Kiveszem a hűtőből, és kb. fél cm vékonyra nyújtom. 
  3. A maradék tojásfehérjét egy csipet sóval lágy habbá verem, majd hozzáadom a maradék porcukrot, és kemény, fényes habot verek belőle. Egy kanál tejjel lazítom.
  4. Vékonyan a tészta tetejére kenem (nekem a hab fele elég volt hozzá). Egy kicsi, csillag alakú kiszúróval kiszaggatom. Akkor jó a fehérjehab, ha a kiszaggatás után nem folyik le a keksz szélén. Én úgy tudom a kekszet kiszedni a kiszúróból, ha alulról benyúlva felfelé kinyomom. 
  5. 160 fokos sütőben 9 percig szárítom. 

A süteményről készült fotó a Nikon támogatásával, Nikon D5200-as kamerával készült. 

karácsony mandula keksz fahéj

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr155661624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

300 g mandula ... nem olcsó dolog, de gondolom németiában olcsóbb
süti beállítások módosítása