KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. december 08., vasárnap Szólj hozzá!

2013. december 08., vasárnap 0 hozzászólás

Porhanyós kiskifli: Rugelach

rugelach.jpg

Lehet-e valami még a hanukai fánknál is finomabb? Talán ez az askenázi eredetű kiskifli, ami mára amerikanizálódott, és a tésztája lényege a krémsajt lett. Ettől kellemesen savanykás, ami jól ellensúlyozza az általában mézédes tölteléket. Sok receptet kipróbáltam, általában elég sokat bénáztam a tészta nyújtásakor, ezzel viszont még soha nem volt gondom. 

Rugelach

(16 db)

225 g Philadelphia krémsajt

225 g vaj

105 g porcukor

1 tk citromlé

1 tk vaníliakivonat

280 g liszt

2 ek tejszín

1 ek nádcukor

a töltelékhez: a kedvenc lekvárunk, felaprított olajos mag (pl. dió, mandula)

  1. A krémsajtot gépben kikeverem a vajjal és a porcukorral. Eldolgozom benne a citromlevet és a vaníliakivonatot, majd a lisztet.
  2. Folpackba csomagolom, és 1-2 órára hűtőbe teszem.
  3.  Lisztezett felületen kb. 5 mm vékony körré nyújtom a tésztát. Egy nagy tányért használok sablonnak, és egy éles késsel körbevágom, hogy biztosan szép szabályos kört kapjak.
  4. Vékonyan megkenem a lekvárral, és megszórom a maggal. Egy éles késsel vagy egy pizzavágóval 16-felé vágom úgy, hogy mindig felezem. Mindegyik cikkelyt bemetszem a szélén, középen. A szélesebb részről indulva feltekerem (mint egy croissant-t).
  5. A tetejüket lekenem tejszínnel, megszórom a nádcukorral.
  6. 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegített sütőbe teszem 25 percre. 

Recept: Zoe Bakes

karácsony sütemény lekvár középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr905682049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása