KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. február 25., kedd Szólj hozzá!

2014. február 25., kedd 0 hozzászólás

Az első kanadai recept: Nanaimo szelet

nanaimo.jpg

De mi a szösz az a Nanaimo? Nanaimo egy kb. 83 ezer lakosú város Kanadában, a képek alapján elég jó helynek tűnik. Nem tudtam rájönni, hogy a süteményt egészen pontosan mi köti ehhez a szimpatikus kikötővároshoz, de az biztos, hogy Kanadából származik. 

A szelet három rétegből áll: az alja leginkább a mi kókuszgolyónkhoz hasonlít, a közepe egy vaníliasodó ízű vajkrém, a tetejét pedig csokival öntik le. Sütőfrászosok számára nagy előnye, hogy sütni nem kell.

A krémen egy kicsit variáltam, mert sehogy sem vitt rá a lélek, hogy a receptekben leírt pudingport keverjem ki a vajjal. Ettől eltekintve az egész nagyon egyben van. 

Nanaimo szelet

(20 db)

a kekszalaphoz: 

115 g vaj

3 ek holland kakaópor

30 g nádcukor

1 tojás

180 g darált keksz (én Zabfalatokat használtam)

100 g kókuszreszelék

75 mandula, durvára vágva

a krémhez: 

100 g kókusztej (vagy habtejszín)

200 g fehércsokoládé

120 g vaj

a tetejére: 

200 g étcsokoládé

30 g vaj

1. Egy kb. 20x20 cm-es formát előkészítek: ha nem szilikont használok, akkor kivajazom, és sütőpapírral kibélelem. 

2. A vajat felteszem főni a kakaóval és a cukorral. Ha a cukor elolvadt, hozzáadom a kikevert tojást, és még egy percig főzöm. Beleszórom a kekszet, a kókuszt és a mandulát is, simára keverem. Az előkészített forma aljára nyomkodom, egy evőkanál hátával elsimítom. 20 percre fagyasztóba teszem. 

3. A kókusztejet vagy a tejszínt felforralom. A csokit apró kockákra vágom, ráöntöm a kókusztejet. Várok egy percig, aztán simára keverem. Beledobom a felkockázott vajat, és egy elektromos habverővel alaposan elkeverem benne. A kekszalapra öntöm, és 20 percre visszateszem a fagyasztóba. 

4. Az étcsokoládét felkockázom, és vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztom a vajjal együtt. Ha a fehércsokis krém megszilárdult, ráöntöm a csokit, szépen elegyengetem. 

5. Megvárom, hogy a tetején a csoki megszilárduljon, aztán előkészítek egy forró vízzel teli kancsót és egy éles kést. A kést minden szeletelés előtt a forró vízbe mártom, és letörlöm, hogy a süti könnyen szeletelhető legyen. Fontos, hogy még fagyasztott állapotában szeleteljük fel, különben kinyomhatjuk belőle a krémet. Hűtőhidegen a legfinomabb. 

Recept: Cooking Classy

kókusz sütemény csokoládés sütés nélkül fehércsokoládé kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr35832895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása