KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. március 29., szombat Szólj hozzá!

2014. március 29., szombat 0 hozzászólás

Ajándékba/piknikre: Kakaós kókuszkenyér

kókusz_író_kenyér.jpg

Író, író, író - az új titkos fegyver. Legalábbis a márciusi Bon Appétit szerint, bár ezzel én sem vitatkoznék soha. Az amerikai palacsintától kezdve a muffinon át a szaftos csokitortáig mindennek jót tesz (és akkor a rántott csirkéről még nem is beszéltem). 

Egyáltalán nem lehetetlen beszerezni nálunk sem, de otthon is elkészíthető. A "buttermilk", ahogy a nevéből is sejhető, a vajgyártás során képződik, de ezt a savanykás folyadékot sokszor tejből állítják elő. Ezt mi is megtehetjük otthon, ha egy kis citromléhez tejet adunk, és 10-20 percig állni hagyjuk. Amint túrósodni kezd, már jó is. 

Kakaós kókuszkenyér

(1 nagy "loaf")

55 g vaj, sz'obahőmérsékleten

100 g kókuszolaj, szobahőmérsékleten

150 g + 1 ek nádcukor

3 db tojás

120 g finomliszt

60 g kókuszliszt

50 g cukrozatlan kakaópor

1 tk só

3/4 tk sütőpor

170 ml író

60 g kókuszchips

1. Egy szögletes kenyérformát kivajazok és kilisztezek. A sütőt előmelegítem 160 fokra (légkeverésest 140-re). 

2. A vajat és a kókuszolajat géppel simára keverem, és kb. 5-7 perc alatt kihabosítom a cukorral. Egyenként eldolgozom benne a tojásokat is. 

3. Átszitálom a kétféle lisztet a kakaóval, a sóval és a sütőporral. Több részletben a masszához adom, az íróval felváltva. 

4. Az előkészített formába simítom, a tetejét megszórom a kókusszal, azt pedig a nádcukorral. 70 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e. 

Recept: Bon Appétit

ajándék író kókusz piknik kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr345884122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása