KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. május 04., vasárnap komment

2014. május 04., vasárnap komment

Jó a forma: Túrósrétes muffin eperrel

túrós_batyu2.jpg

 A muffin forma más, sokkal jobb dolgokra is használható, mint a muffin sütés. Mindenféle sütemény egycsapásra egyszemélyessé tehető. És hogy teleshopos szófordulattal éljek, nem kell többé bajlódni a vágással, nincs többé kinyomódott töltelék, lelapult réteskígyó, veszekedés az asztalnál, hogy kinek mekkora szeletet vágjak. Mindenki kap egyet, megeszi, és boldog. 

túrós_batyu.jpg

Túrós rétes muffin eperrel

(6 db)

300 g túró

1 nagy tojás sárgája

40 g porcukor

1/2 vaníliarúd kikapart magjai

1/2 citrom finomra reszelt héja

15 g búzadara

8 db készen kapható réteslap

30 g vaj, olvasztva

6 apró szem eper

porcukor a tetejére

1. A túrót villával fellazítom. Hozzáadom a tojássárgát, az átszitált porcukrot, a vaníliamagokat, a citromhéjat és a búzadarát. Összekeverem. 

2. A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverésest 180-ra). Előkészítek egy muffin formát, és egy ecset segítségével kivajazom a mélyedéseit. 

3. Egy réteslapot magam elé terítek, vékonyan megkenem vajjal, és ráteszem a következő lapot. Összesen 4 lapot helyezek így egymásra. Ezt megismétlem a maradék 4 lappal is. Egy éles késsel kivágok belőlük összesen 6 akkora négyzetet, amekkora belefér a muffin formába úgy, hogy majd a tetején össze is tudom zárni. 

4. Beleteszem egyenként a mélyedésekbe, belekanalazom a tölteléket úgy, hogy tele legyenek. Egy-egy epret nyomok mindegyik közepébe. A tetején összezárom a tésztát, és azt is lekenem vajjal. 30 percig sütöm. 

5. Kiveszem a sütőből, és megvárom, hogy langyosra hűljön. Óvatosan kiemelem a batyukat a formából, a tetejüket porcukrozom. A legjobb még így, langyosan megenni. 

 

 

túró muffin eper gyümölcsös sütemény kezdőknek is délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr186113143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása