Ezt imádom a nyárban! Egy unalomig ismert sütemény, egy friss nyári gyümölcs, és ez az egyetlen egy plusz hozzávaló egy egészen új édességet kreál.
Kókuszcsók málnával
(kb. 15 db)
200 g kókuszreszelék
120 g kristálycukor
3 db tojás fehérje
egy csipet só
85 g friss málna
40 g fehér csokoládé
1. A sütőt előmelegítem 160 fokra (légkeverésest 140-re). Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
2. Ha aprítógéppel dolgozom, átdarálom benne a kókuszreszeléket a cukorral. Hozzáadom a tojásfehérjéket, és újra bekapcsolom a gépet, hogy masszává álljanak össze a hozzávalók. Beleszórom a málnát, és egy kicsit még átdarálom, de nem kell egynemű masszát kapnom. Finom átkeverem, de az a jó, ha foltos marad.
3. Csinálhatom az egészet akár egy szilikonspatulával is, ha előtte villával kicsit áttöröm a málnát.
4. Fagylaltos kanállal halmokat nyomok a sütőpapírra, viszonylag sűrűn, mert ezek nem fognak megnőni. 25 percig sütöm.
5. A csokoládét apróra vágom, felolvasztom, és egy villát a csokiba mártogatva csíkozom a már kihűlt csókok tetejét.
Recept: Smitten Kitchen
Megj.: Ez a recept jól jön, ha túl sok tojásfehérjét halmoztál fel a nagy nyári fagylaltkészítés közben. Jól jöhet még: