Hogyan kényeztessük el gyermekeinket? Süssünk kekszet csokidarabkákkal, tapasszuk össze kettesével vaníliafagyival, amibe friss málnát kevertünk, hempergessük meg az oldalát kókuszreszelékkel, és szúrjunk bele jégkrém pálcikát!
Fagyos keksz pop
(6 db)
a csokidarabos kekszhez:
200 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
125 g puha vaj
105 g nádcukor
90 g cukor
1 db tojás
1 tk vaníliakivonat
100 g étcsokoládé felkockázva
a töltelékhez:
200 g vaníliafagylalt
125 g málna
a hempergetéshez:
30 g kókuszreszelék
1. A lisztet, szódabikarbónát, sót egy tálba szitálom, félreteszem.
2. A vajat alaposan kikeverem a kétféle cukorral. Eldolgozom benne a tojást, és hozzáöntöm a vaníliát.
3. Beleforgatom a száraz hozzávalókat, a csokit a legvégén. Egy órára a hűtőbe teszem, hogy kézzel formázható masszát kapjak.
4. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverésest 160-ra), és sütőpapírt terítek 3 tepsire.
5. A masszából kis, diónyi (vagy még annál is kisebb) golyókat formázok, és egymástól 4-5 cm távolságban a sütőpapírra teszem. 12-13 percig sütöm. Akkor jó, ha a széle kicsit barnul, de a közepe világos marad.
6. Miután a kekszek kihűltek, előveszem a vanília fagylaltot. Egy villával belekeverem a friss málnát. Nem baj, ha összetöröm, sőt.
7. Egy fagylaltos kanál segítségével egy-egy gombócot nyomok a 6 kekszre, aztán másik 6-tal lefedem őket*. Egy kis kenőkéssel a fagylaltot simára kenem a kekszek oldalán, hogy szabályosabbak legyen, és a kókuszreszelék megtapadjon rajtuk.
8. Egy tálkába kókuszreszeléket szórok, és a kekszek oldalát belehempergetem. Mindegyikbe jégkrém pálcikát szúrok, és a fagyasztóba teszem őket.
*A végére marad majd egy csomó felesleges keksz, már amennyire egy keksz lehet felesleges.
Keksz pop még:
Jég pop még:
Cake pop még:
A fotón a Skandi Trend tányérja látható. (x)