KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. augusztus 25., hétfő Szólj hozzá!

2014. augusztus 25., hétfő 0 hozzászólás

Bármikor: Tönkölylisztes palacsintabatyu erdei mézben sült barackkal

barack_palacsinta1_1.jpg

Ha nincs ötleted desszertre, akkor még mindig ott van a palacsinta. Millió variációja közül választhatsz, jól alkalmazkodik hozzá, hogy éppen milyen hozzávalóid vannak, és ami a legfontosabb: mindig mindenki szereti! 

 barack_palacsinta3_1.jpg

Tönkölylisztes palacsintabatyu erdei mézben sült barackkal

A palacsintához: 

(jóval több lesz, mint amire most szükséged van)

150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

150 g búza finomliszt

5 db tojás

400 ml tej

150 ml szóda

5 ek cukor

1 tk vaníliakivonat

egy csipet só

4 ek kókuszzsír

Ugyanúgy készül, mint bármely más palacsinta. Csak összekeverek mindent, és a hűtőbe teszem egy órára. Amikor előveszem, megnézem, hogy jó-e az állaga. Ha túl sűrű, adok hozzá tejet vagy vizet. Ha túl híg, lisztet kanalazok bele. Forró, kókuszzsírral vagy olajjal kikent serpenyőben sütöm ki, fél merőkanálnyi adagokban. 

barack_palacsinta2_2.jpg

Mézes-kakukkfüves barack

(kb. 6 palacsinta töltelékének elegendő adag)

3 db őszibarack

3 ág kakukkfű + a tálaláshoz

1 ek vaj

2 ek erdei méz (vagy más, karakteres ízű méz)

1. A barackot meghámozom, felkockázom. 

2. A vajat megolvasztom egy forró serpenyőben, hozzáadom a mézet, és rádobom a barackokat. 

3. A fűszerről leszedegetem a leveleket, és azt is rászórom. Az egészet csak pár percig pirítom magas hőfokon, mert inkább karamellizálni szeretném a gyümölcsöt, mint párolni vagy megfőzni. 

4. Tálaláskor egy-két kanálnyi tölteléket teszek a palacsinta közepére, a szélét felhajtogatom, és egy kakukkfű ággal átszúrom, hogy úgy maradjon. Joghurtot és mézet is érdemes még mellé tenni a tányérra. 

méz palacsinta desszert őszibarack középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr176633425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása