KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. október 09., csütörtök Szólj hozzá!

2014. október 09., csütörtök 0 hozzászólás

Szevasz ősz! Mézes szilvatorta

mézes_szilvatorta.jpg

Ha egyetlen süteményt sütsz meg egész ősszel, ez legyen az. 

Mézes szilvatorta

(12 szelet)

150 g búza finomliszt

120 g teljes kiőrlésű búzaliszt

2 tk sütőpor

1 tk só

1/4 tk őrölt kardamom

1/2 tk fahéj

2 egész tojás + 1 sárgája

210 g vaj

150 g cukor

100 g méz + a tetejére

185 g író vagy natúr joghurt

kb. 10 szem szilva

egy marék pirított mogyoró

1. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos kerek tortaformát kivajazok, az alját sütőpapírral kibélelem. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverésest 160-ra). 

2. A kétféle lisztet átszitálom a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel. 

3. A puha vajat, a cukrot és a mézet géppel fehéredésig keverem (kb. 5 perc magas fokozaton). 

4. A tojásokat és a sárgáját egyenként, alacsony fokozaton hozzákeverem. 

5. Felváltva adom hozzá az írót (vagy joghurtot) és a száraz hozzávalókat, több részletben.

6. Ha az egészet simára kevertem, az előkészített formába öntöm, és elsimítom a tetejét. 

7. A szilvákat megmosom, megfelezem, és vágott felükkel felfelé elhelyezem a torta tetején.

8. 60 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e. 

9. Ha langyosra hűlt, a tetejére plusz mézet csorgatok, megszórom a mogyoróval, és még azon melegiben megeszem. 

szilva torta méz gyümölcsös mogyoró kezdőknek is délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr266775065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása