KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. október 22., szerda komment

2014. október 22., szerda komment

Egyszer élünk: Gránátalmás rizshab

rizshab.jpg

Csak félve merem leírni, hogy gyümölcsrizs, mert attól tartok, arról senki sem ápol szép emlékeket. Az én emlékeimben speciel valami szőlős variáció él, nem beszélve a menzás tejberizsről, ami a gyerekek leírása szerint még mindig pont ugyanolyan, mint az én gyerekkoromban: sima főtt rizs, valószínűleg a végén egy kis tejjel meglöttyintve. Ezekhez viszonyítva az én verzióm az arborio rizzsel, az állati tejszínnel, a vaníliarúddal és a gránátalma magokkal a tejberizsek Rolls-Royse-a. 

Gránátalmás rizshab

(4 adag)

Hozzávalók:

90 g rizottó rizs (pl. arborio)

250 ml teljes tej (3,5%-os)

½ rúd vanília

2 ek kristálycukor

250 ml habtejszín

2 ek porcukor

1 db gránátalma

apróra vágott pisztácia a díszítéshez

1. A rizst átöblítem, és egy közepes lábosba teszem. Felöntöm annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Addig, amíg a vizet magába nem szívja.

2. Most hozzáadok annyi tejet, hogy ellepje, és tovább főzöm. Beledobom a vaníliarudat és a kikapart magjait. Néha átkeverem, és végig figyelem, hogy az alja oda ne égjen (ez könnyebben megtörténik, mint gondolnánk).

3.  Addig ismétlem a 2-es pontot, amíg el nem fogy a tej. A rizsnek ekkor már puhának kell lennie. Belekeverem a kristálycukrot is. Hagyom kihűlni.

4. Hozzáadom a gránátalma magjait, de félreteszek belőle egy keveset a tálaláshoz.

5. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem. Egy kevés habbal fellazítom a tejberizst, aztán beleforgatom a maradék habot is.

6. Gránátalma magokkal és apróra vágott natúr pisztáciával megszórva tálalom.

 

gyümölcsös rizs desszert gluténmentes gránátalma uzsonna középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr966818225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása