KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. október 29., szerda komment

2014. október 29., szerda komment

Hát ez jó volt: Nutellás sajttorta

nutella_cheesecake.jpg

Ha a sütő a mumusod, ez a te sajttortád. Eleve szeretem a sajttortákban, hogy egyszerre sósak és édesek, de itt a ricotta még plusz savanykássá is teszi. 

Nutellás sajttorta

(12 szelet)

Hozzávalók: 

a kekszréteghez: 

100 g vaj

280 g mézes-mogyorós Jó reggelt! keksz

a krémhez: 

5 db lapzselatin

200 g Nutella

300 g krémsajt (lehetőleg Philadelphia)

250 g krémes ricotta

250 ml habtejszín

100 g étcsokoládé

tejszínhab a díszítéshez

6 db Ferrero Rocher (félbevágva) a tetejére

1. A vajat megolvasztom, a kekszet finomra darálom, aztán a kettőt összekeverem. Egy 22 centis tortakarika aljára nyomkodom. Ha kapcsos tortaformát használok, az alját kivajazom, és sütőpapírral bélelem, hogy a végén könnyű legyen kivenni belőle a tortát. Ha csak sima karikát használok (én ezt tettem), egy sütőpapírral bélelt tálcára teszem. A hűtőben tartom, amíg a krémet elkészítem. 

2. A zselatint jéghideg vízbe áztatom 10 percre. 

3. Közben a Nutellát, a krémsajtot és a ricottát simára keverem (géppel, alacsony fokozaton). 

4. A tejszínt felforralom, felolvasztom benne a kifacsart zselatint, és az apróra vágott csokira öntöm. Elkeverem, hogy a csoki teljesen felolvadjon. Várok, amíg langyosra hűl. 

5. A nutellás krémbe forgatom. 

6. A kekszalapra öntöm, a tetejét lesimítom. 4 órára hűtőbe teszem. 

7. Ha letelt az idő, kivágom a karikából, a tetejét a tejszínhabbal és a csokival díszítem. 

torta mogyoró csokoládés sütés nélkül krémsajt sajttorta nutella középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr316841909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ki fogom próbálni - szeretjük az olyan sütiket, amiben van "anyag" rendesen...
Szuper recept, köszönöm szépen.
süti beállítások módosítása