KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2014. december 31., szerda 1 komment

2014. december 31., szerda 1 komment

Édes-sós snack: Marokkói fűszeres magvak

spice_nuts.jpg

Ezt kínáld ma a pezsgő mellé! Válogass össze mindenféle magot, aztán pirítsd meg mézzel és fűszerekkel, sózd, cukrozd! 

Marokkói fűszeres magvak

250 g mandula, kesudió, dió, törökmogyoró vegyesen 

2 ek méz

2 ek marokkói fűszerkeverék

2 ek nádcukor

1/2 tk só

a marokkói fűszerkeverékhez: 

2 tk római kömény

1,5 tk őrölt fahéj

1 tk őrölt koriander

1/2 tk chilipor

1/2 tk őrölt paprika

1/4 tk őrölt gyömbér

1/8 tk frissen őrölt bors

1/4 tk őrölt szegfűbors 

1. A sütőt előmelegítem 160 fokra (légkeverésest 140-re). Egy tepsire sütőpapírt terítek. 

2. A magokat a tepsire öntöm, és 10 percig sütöm. 

3. A fűszereket összekeverem, és mézzel egy percig melegítem. 

4. A mézes fűszereket a magvakra öntöm, összekeverem. 

5. 30 percig pirítom így, de 10 percenként átkeverem. 

6. Ha kivettem, várok 4 percet, aztán rászórom a cukrot és a sót, újra átkeverem. 

Recept: Girl Versus Dough

dió mandula gluténmentes snack kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr257025637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyon utos!Kostoljatok meg mindenkepp,szuper,ahogy a sos dominal az edesen,Edesem. :)
süti beállítások módosítása