KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2016. március 31., csütörtök Szólj hozzá!

2016. március 31., csütörtök 0 hozzászólás

Mindig még jobb: M&M's keksz

m_m_skeksz_kicsi.jpg

Annyira jó, hogy mindig lehet még eggyel jobb cookie receptet találni. Így legalább soha nem kell leállni a kekszsütéssel! Az a baj, hogy az evéssel sem könnyű leállni.

Ráadásul ezek a receptek mindig pofonegyszerűek, csak a hozzávalók változnak, sőt néha még azok sem, csak az arányok. Ez a keksz például konkrétan a mogyoróvajtól lett finomabb, mint egy sima cookie. 

És lehull a lepel, hogy miért marad egészben az M&M's keksz sütés után. 

(spoiler: azért, mert sütés után nyomom bele!!!)

M&M's keksz (bár lehetne Smarties keksz is)

(kb. 20 db)

230 g puha vaj

170 g kristálycukor

150 g nádcukor

2 tojás

350 g búza finomliszt

1 tk szódabikarbóna

1/2 tk só

160 g krémes mogyoróvaj

100 g étcsokoládé, felkockázva

1 kis csomag M&M's

1. A vajat kihabosítom a kétféle cukorral. Hozzáadom a mogyoróvajat, majd egyenként a tojásokat. 

2. A lisztet átszitálom a szódabikarbónával és a sóval. A vajas keverékhez adom, és simára dolgozom. 

3. Sütőpapírral bélelt tepsire fagyiskanálnyi halmokat nyomok a kekszből, egymástól kb. 3 cm távolságra.

4. 175 fokos (légkeverésesben 155) sütőben 13 percig sütöm.

5. Ahogy kivettem a sütőből, minden keksz tetejében nyomok 3-3 étcsokit és M&M's-et. Hagyom teljesen kihűlni. 

Recept: (kis változtatásokkal) Passion4Baking

 

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr218548886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása