KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2009. május 31., vasárnap 1 komment

2009. május 31., vasárnap 1 komment

Csak háziasan: Rebarbara kocka


Valamilyen titokzatos oknál fogva a rebarbarát leggyakrabban tartok tetejére szórják, mintha máshogy el sem lehetne készíteni: pâte sucrée alap, bele egy adag cukrászkrém és jöhet a rebarbara. Igen ám, de ha nem azonnal tálalom, a tészta beissza a krémet, a rebarbara levéről nem is beszélve, és gusztustalanul szuttyos lesz az egész.
Így aztán én másfajta receptet kerestem, és találtam is, itt. Nagyon-nagyon meg voltam elégedve vele.

Rebarbara kocka

100 g puha vaj
350 g barna nádcukor
100 g dió, durvára vágva
1 teáskanál őrölt fahéj
1 tojás
225 g finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
284 ml tejföl
300 g rebarbara, megtisztítva, 1 cm-es darabokra vágva

A sütőt 180 fokra előmelegítem, és egy 23x33 cm-es szögletes süteményformát kivajazok és sütőpapírral kibélelek.
15 g vajat felolvasztok, összekeverem a dióval, 100 g cukorral és a fahéjjal.
A maradék vajat habosra keverem, majd újra habosra keverem a maradék cukorral együtt, majd jöhet a tojás.
Egy másik tálban összeszitálom a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. A lisztes részt a vajashoz keverem, és ha már elég sima, hozzáadom a tejfölt is. Végül mehet bele a rebarbara.
A masszát a formába öntöm, egyenletesen megszórom a diós keverékkel, és 35 percre a sütőbe teszem.
Langyosan a legfinomabb, de azért még másnap is elég jó.
Kb. 20 kocka lesz belőle.

sütemény rebarbara középhaladó délutáni vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr825141329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megsütöttem. Nagyon finom lett! A dió fantasztikus ötlet a tetején. Köszi a receptet.