KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. február 16., kedd 12 komment

2010. február 16., kedd 12 komment

Répatorta kápkékesítve: 24 karátos cupcake

Ma megint cupcake napra ébredtem, ezek szerint erre is rá lehet kattanni. Pedig elég infantilis sütemény, már ha van ilyen.
Nem pontosan értem, miért lett az eredeti receptben 24 karátos a neve, hacsak nem azért, mert igaziból bébirépát írt hozzávalónak. Na akkor tényleg aranyárban lett volna. Vajon miért lenne jobb bébirépából?

24 karátos cupcake
(12 darabhoz)

A tésztához:
55 g vaj, felolvasztva
90 ml étolaj
2 tojás

100 g kristálycukor
50 g világosbarna cukor
1 teáskanál citromlé
1/2 teáskanál vaníliakivonat
125 g liszt
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
egy csipet só
egy csipet frissen reszelt szerecsendió
155 g sárgarépa, finomra aprítva
40 g dió
55 g kókuszchips

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, sütőpapírral béleld ki a muffinforma mélyedéseit.
2. Egy kis tálban keverd össze a vajat és az étolajat, tedd félre.
3. Egy nagy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral. Add hozzá a vajat és az étolajat, aztán a vaníliát és a citromlevet.
4. Egy sütőpapírra szitáld át a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a szerecsendiót. Szórd a folyékony részhez több részletben.
5. Add hozzá a sárgarépát, majd a diót és a kókuszchipset.
6. Töltsd 3/4-edig a muffinformát, süsd 25 percig. 10 percig hagyd a formában hűlni, utána tedd rácsra a süteményeket.

A krémhez:
225 g krémsajt
85 g vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
60 g porcukor
1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja
1 evőkanál citromlé

1. Fontos, hogy a vaj és a krémsajt szobahőmérsékletű legyen, akkor tudod jól kikeverni a krémet, ezért egy-két órával hamarabb vedd ki a hűtőből.
2. Ha a vajat és a krémsajtot jó habosra keverted, mehet bele a vanília, a porcukor átszitálva, majd a citrusok.
3. Habzsákból formázz csúcsokat a sütemények tetejére. Én kumquattal díszítettem a cupcake-eket.

Recept: Flo Braker: Baking For All Occasions

répa zsúr krémsajt cupcake délutáni vendégség középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr635141276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csíki sándor 2010.02.16. 21:51:00

Nagyon szeretem a répatortát, de még soha nem készítettem. Jó recept! :)
sercli, köszönöm, jó ötlet! még nem volt, de majd lesz :-)
halló

jó ez a játék a szavakkal. mézédesem volt már?
Megcsináltam, isteni finom lett !!! Köszönjük! ;)

"saját levében" 2010.02.16. 21:51:00

Hát mert szerintem a nyugatiak nem is ismernek mást csak a nejlonos bébirépát, karottát ilyesmit. Sohasem húztak ki enkezükkel egy jókora, földes répát a konyhakertből!
Nagyon jól néznek ki, a tálalás sem semmi :)
Ez kegyetlenség velem szemben... :) Imádom a répatortát!! Mennyire jól néznek ki... uhh, megyek kifosztom a hűtőt. :)
Ha jársz mostanában a pastramiban próbáld ki a répatortájukat, zseniális. Marcipános, mandulás lisz nélküli. Viksi
a bébirépa ha nem is jobb, mindenesetre elvileg édesebb, mint a sima.

Lilla
én is pont egy hete csináltam répatortát :] annyira, de annyira finom volt, be is faltuk elég hamar :) én is sütöttem belőle 6 db muffint (abból a maradék tésztából, ami nem fért bele a gyümölcskenyér formába)

Á la carte 2010.02.16. 21:51:00

Ezek nagyon jól néznek ki!!! imádom a répatortát! : ))