KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. február 12., szombat 2 komment

2011. február 12., szombat 2 komment

A macaroon: Kókuszcsók


Ez már tényleg annyira egyszerű, hogy szinte szégyenlem ide feltenni. De mégis, csak mert szeretek a szilikonformáimmal szórakozni, és én nem értem, miért nem csípik egy csomóan. Én azt bírom benne, hogy a klasszikus süteményeket - mint például ezt a kókuszcsókot (vagy ha menőbben hangzik, macaroont) vagy a múltkori csokimousse-t - a megszokottnál sokkal szebb, letisztultabb formába tudom így önteni (a szó szoros értelmében).

Kókuszcsók
(kb. 25 db)

150 g kókuszreszelék
75 g cukor
60 g tojásfehérje (kb. 2 db tojásból)
150 g étcsokoládé

1. Keverd össze az első három hozzávalót, és formázz a kezeddel piramisokat, vagy adagold a masszát vajjal kikent szilikonformába (én ilyet használtam).
2. Süsd 120 fokon 20 percig - ennyit ír a recept, de nekem még 150 fokon rá kellett húznom 10 percet.
3. Ha kihűlt, mártsd ki az alját olvasztott (esetleg temperált) étcsokoládéban.

Recept: The Fundamental Techniques of Classic Pastry Arts

kókusz tojásfehérje petit fours

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr865141200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jol ertem, hogy a feherjet nem kell habba verni, hanem csak osszeforgati a cukorral es a kokuszreszelekkel?