KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. április 27., szerda 6 komment

2011. április 27., szerda 6 komment

Lea szülinapja: Csokoládétorta málnával, mille-feuille, habcsók rolád passionfruittal


Biscuit chocolat, csokoládé mousse, málnazselé, csokoládé glaze (a glaze már megint nem sikerült, ba), macaron. Most próbáltam először ezt a csokoládé mousse-t Johnny Iuzzinitől, és tortához eddig ez vált be a legjobban.

Iuzzini-féle csokoládé mousse
(ehhez a 22 cm átmérőjű tortához elegendő adag)

3 tojássárga
1 ek cukor
225 g étcsokoládé
480 g tejszín
(ő tett bele zselatint és rumot, én nem, és nem is hiányzott)

1. Vízgőz fölött, folyamatosna kevergetve, melegítsd a tojássárgákat és a cukrot, hogy a cukor elolvadjon. Vedd le a vízgőzről, verd fel világosra és habosra, de a hőmérséklete maradjon a szobahőmérsékletűnél egy kicsit melegebb (habverés közben visszateheted kicsit a vízgőzre).
2. Olvaszd meg a csokoládét, és hagyd langyosan.
3. A tejszínből verj lágy habot. Add a felét a csokoládéhoz, és keverd simára. Valószínűleg ikrás lesz, ezért tedd a vízgőzre, hogy a krém egynemű legyen. Forgasd bele a tojást és a maradék tejszínhabot.



A mille-feuille: vaníliás pastry cream tejszínhabbal lazítva és home made vajas tészta. A könnyed látszat ellenére ez volt a legmacerásabb, de persze csak miután már kifagyasztottam, leszéleztem és gyümölccsel kiraktam, akkor vettem észre, hogy a tésztát nem sütöttem meg rendesen, konkrétan szalonnás maradt, és mint ilyen, az egész torta ehetetlen lett. Állítólag a krém jó volt, íme.

Hermé-féle lágy pastry cream 

625 g teljes tej
1 vaníliarúd
8 tojássárga
150 g cukor
55 g kukoricakeményítő
70 g puha vaj, felkockázva
165 g tejszínhab
fél narancs finomra reszelt héja

1. Forrald fel a tejet a vaníliarúddal és a kikapart magjaival. Hagyd lefedve állni 10 percig, majd forrald fel újra.
2. Keverd ki a tojássárgákat a cukorral és a keményítővel. Folyamatos keverés közben lassan öntsd rá a forró tejet, aztán mehet vissza az egész a lábosba. Ezt is kevergesd folyamatosan, forrald fel, forrald még 1-2 percig, és ha jól besűrűsödött, vedd le a tűzről, és vedd ki belőle a vaníliarudakat. Elektromos habverővel hűtsd vissza 60 fokosra, és add hozzá a vajat. Nyomkodj a tetejére folpackot, és hűtsd ki teljesen. Keverd össze a tejszínhabbal.


A legnagyobb sikere ennek a kókuszos habcsók roládnak volt, ami citromhabbal és passionfruittal van töltve. Ez egy régi recept, annak idején még a Klasszban is csináltam, én már halálosan unom, és éppen ezért még halálosabban bosszant, hogy még mindig ez ízlik mindenkinek a legjobban.

szülinap csokoládé vanília mousse vállalkozó szelleműeknek

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr215141178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

smilingcranberry 2011.04.27. 15:29:00

A sütik gyönyörűek, de Lea még szebb:-) Boldog szülinapot neki utólag is:-)
Fúúú...na most (a húsvét elteltével) éheztem meg igazán valami fincsi süteményre... :P Szépek!
banyek, de gyorsak vagytok! :-)))
az tuti!!! :))
rolád: :DDD
Lea, ha lehet, még Annánál is szerencsésebb lány!
süti beállítások módosítása