KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. május 26., csütörtök Szólj hozzá!

2011. május 26., csütörtök 0 hozzászólás

Mindennap gyereknap: Tejfölös eperjégkrém pisztáciás fehércsokoládéban


Na most mondjátok, hogy nem az én gyerekeim a legnagyobb mázlisták a világon!

Tejfölös eperjégkrém pisztáciás fehércsokoládéban
(nekem 8 darabra lett elég)

270 g eper, megpucolva, negyedelve
90 g cukor
1 ek Kirsch
145 g tejföl
150 g tejszín
1 tk citromlé
30 g sózatlan pisztácia, durvára aprítva
250 g fehércsokoládé

1. Az epret elkeverem a cukorral és a Kirsch-sel, hagyom állni legalább 10 percig.
2. Pürésítem a tejföllel, a tejszínnel és a citromlével. Egy éjszakára a hűtőbe teszem.
3. Fagyit csinálok belőle a gépben. Jégkrémformába töltöm, és kifagyasztom.
4. Kiveszem a formából, és visszateszem a fagyasztóba.
5. Egy magas vékony edényben megolvasztom a csokoládét, és hagyom szobahőmérsékletűre hűlni. Belekeverem a pisztáciát, kimártom a jégkrémeket egyesével, aztán csak várok, hogy megdermedjen a csokoládé a jékrémemen.

fagylalt eper gyümölcsös gluténmentes középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr135141174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.