KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. június 15., szerda 9 komment

2011. június 15., szerda 9 komment

Úgy alakult: Epertorta


Úgy indult, hogy legyen eper habbal, aztán inkább tejföllel, de akkor már inkább crème fraiche-sel. Lett hozzá génoise, ahhoz meg nem árt valami szirup, az enyém éppen narancsvirágvizes lett. Könnyű nyári sütemény, láttunk már ilyet, de persze az enyém mindig eggyel jobb.

Epertorta
(20 cm átmérőjű)

A genoise-hoz:
6 tojás
1 csésze cukor
másfél csésze liszt
56 g olvasztott vaj

(1 csésze=250 ml)

A sziruphoz:
70 ml víz
70 g cukor
2 tk narancsvirágvíz

A krémhez:
300 g créme fraiche
200 g tejszín
2 ek porcukor

300 g eper

1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és készítsd elő a tortakarikád.
2. A tojást melegítsd a cukorral vízgőz fölött 46 fokosra, közben folyamatosan keverd egy habverővel.
3. Ha elérte a 46 fokot, vedd le a gőzről, és verd fel a triplájára, kb. 5-8 perc alatt.
4. Szitáld hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd bele. Keverd el benne a vajat is.
5. Öntsd a masszát a tortakarikába, és süsd kb. 40 percig.
6. Ha teljesen kihűlt, vágd ki a tortakarikából, és vágd félbe.
7. A sziruphoz forrald fel a cukrot a vízzel, és ha kihűlt, add hozzá a narancsvirágvizet is. Kend meg vele a torta alsó és felső felét is.
8. Verd kemény habbá a créme fraiche-t a tejszínnel és a porcukorral. A felét tedd a torta aljára, tegyél rá negyedelt epret, aztán tegyél habot és epret a torta tetejére is.

torta eper gyümölcsös középhaladó

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr735141170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó végkifejlet!
jól alakult!
kiegyezhetünk macaronokban is! (vagy ott van teszem azt az oliva sablé és a sok kedves best of keksz is)... mind jöhet :)
:-))))) megnézném ezt a tortát, hogy fest, amikor megérkezik ;-)
hmmm. mikor kezdesz süteményeket postázni (külföldre is, lehetőleg azonnal)?
A cukorral kezded verni a tojást? vagy később kerül a bele amikor a liszt?