KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. június 26., vasárnap 6 komment

2011. június 26., vasárnap 6 komment

Ha tudná a bálna: Marcipános teasütemény


Meg fogsz lepődni, milyen lágy a tészta, ha marcipánt teszel bele. Ez a torta is ettől gyilkos.

Marcipános teasütemény
(kb. 20 db minimuffin)

250 g marcipán (kétszeres)
2 nagy tojás
60 g olvasztott vaj
25 g liszt
30 g kakaópor
20 szem málna

1. Melegítsd langyosra a marcipánt a mikróban. Egy botmixer segítségével egyneműsítsd a tojásokkal.
2. Tedd keverőgépbe, és verd 10 percig. Öntsd bele a kihűlt olvasztott vajat.
3. Forgasd bele a kakaóporral átszitált lisztet.
4. Töltsd habzsákba, és adagold - mint én - minimuffin papírkapszlikba vagy kivajazott szilikonformába. Nyomj mindegyik mélyedésbe vagy kapszliba egy-egy málnát. Süsd 180 fokon kb. 20 percig.

marcipán málna kezdőknek is petit fours teához

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr485141168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...és mi az oldalán az a barna???
Az a forma???
Mary
Erről is :-) 33% mandula, a többi cukor.
Hú erről maradtam le? ;)
megcsinálom, de mi az a kétszeres marcipán?
Az a fehér, ami zöld? :-) reszelt sózatlan pisztácia.
Mi az a fehér a tetején?