KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. július 03., vasárnap 1 komment

2011. július 03., vasárnap 1 komment

Nem nagy ügy: Mandulás málna-csoki linzer


Főzz be málnát, mert egy csomó süteménybe jó: például ebbe a morzsás pitébe; ennek a csotitartnak az aljára, a ganache alá; macaronba nagyon; csokitortába a rétegek közé, és máris eggyel jobb lesz a szokásosnál. Ha rám hallgatsz, kivéletesen azt mondom, ne variáld. Nem kell bele menta vagy bazsalikom, meggy vagy szeder, maradjon csak simán a málna.
Ehhez a csokis-málnás kekszhez a csokitart tésztáját használtam, mert szeretem, hogy nem túl édes, viszont mandulás.
Málnalekvárt befőzni meg nem nagy ügy, vegyél egy dzsemfixet, és tedd, ami rá van írva. A málnalekvárnál egy trükköm van, hogy főzés közben, még a dzsemfix előtt a felét pürésítem és átpasszírozom, ugyanis azt szeretem, ha a málnalekvárban van mag, de nem túlságosan sok, csak pont elég.

keksz málna lekvár kezdőknek is teához

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr135141165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lájk!!