KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. április 26., csütörtök 4 komment

2012. április 26., csütörtök 4 komment

Virágba borultunk: Csokis-marcipános cupcake


Tavaszi ovis szülinapozásra készült csajos bolondság. A tészta bombajó, pláne, hogy a maradék tonkás ganache-sal kentem meg, bár szerintem ez utóbbi az ovisoknak nem tűnt fel, mondom ezt anélkül, hogy lebecsülném a kulináris igényességüket.

Csokis-virágos cupcake
(30 db)

A devil's food cupcake-hez:
75 g holland kakaópor
190 ml forró víz
360 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1 tk só
336 g vaj
450 g cukor
4 tojás
215 g tejföl
A csokoládé ganache-hoz:
100 g étcsokoládé
100 g tejcsokoládé
200 ml habtejszín
marcipán, ételszínezékek és színes marcipánvirágok a díszítéshez

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljük ki papírkapszlikkal egy muffintepsi mélyedéseit.
2. Oldjuk fel a kakaóport a forró vízben.
3. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.
4. Olvasszuk fel a vajat a cukorral, majd keverőgépben hűtsük ki 5-10 perc alatt.
5. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, aztán a kakaót is.
6. Keverjük bele a lisztet a tejföllel felváltva, két részletben.
7. Töltsük meg a kapszlikat 2/3-ig a masszával, és tegyük 20 percre a sütőbe.
8. Közben készítsük el a ganache-t. Forraljuk fel a tejszínt, és öntsük a kétféle, összetördelt csokoládéra. Várjunk egy percet, majd keverjük simára. 
9. Színezzük be a marcipánt többféle színnel (én türkizt, rózsaszínt, pinket és barnát használtam). Nyújtsuk ki vékonyra, és szaggassunk belőle akkor köröket, mint a cupcake-ek teteje.
10. Ha a cupcake-ek kihűltek, vágjuk le a tetejüket a papír magasságában. Kenjük meg a ganache-sal. Tegyünk mindegyikre egy-egy marcipánkört, arra pedig ragasszunk egy-egy virágot, ragasztónak a ganache-t használjuk.

szülinap csokoládé zsúr cupcake középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr545141127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát ez szuper!
Zselyke kislányomnak nemsoká' 2. szülinapja lesz, egy óriás ILYET csinálok!!!A marcipánszínezéses kérdést köszi Anna és persze a választ is! :)
Dorisz.
általában wilton festéket használok, amit a desszertmesterben veszek. fogpiszkáló hegyét belemártom, azzal színezem a marcipánt. addig gyömöszölöm, amíg egyenletes színű nem lesz.
Kedves Édesem:)
Nagyon szépek a sütik! Azt elárulnád, hogy mivel és hogyan színezted a marcipánt ilyen szép élénkre és egyenletesre?
Köszönöm,
Anna