KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2012. december 05., szerda Szólj hozzá!

2012. december 05., szerda 0 hozzászólás

Ittas: Körte inkognitóban



 
 
Állítólag a tányéron felfelé kell építkezni, mert egy jó desszert kiemelkedik, hogy messziről is észrevegyék.
 
Körte inkognitóban
(4 adag)
 
A főzéshez:
3 dl száraz fehérbor
200 g cukor
1 ek szegfűszeg
3 db fahéjrúd
4 db körte (se nem túl kemény, se nem túl puha)
 
Az inkognitóhoz:
fél csomag készen kapható levelestészta
1 kenőtojás
 
1. A bort felforralom 3 dl vízzel, a cukorral és a fűszerekkel. Beleteszem a megpucolt körtéket (a szárat rajtuk hagyom), és a körte keménységétől függően addig főzöm, amíg fel nem puhul.
2. Ha a körték kihűltek, 2 centi széles, minél hosszabb csíkokra vágom a tésztát. Alulról kezdve, körbetekerem velük a körtéket. Lekenem tojással, és 200 fokon 15 percig sütöm, újra lekenem, majd 215 fokra emelem a hőmérsékletet, és még 10 percre visszatolom a körtéket sütőbe.
 

körte gyümölcsös levelestészta alkhol kezdőknek is vacsora vendégség

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr585141107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.