KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. február 04., hétfő Szólj hozzá!

2013. február 04., hétfő 0 hozzászólás

Nassoljunk boldogan: Sósperec fudge

 
fotó: Tucsek Tündi

Azt már régóta tudjuk, hogy a só az édességek elengedhetetlen hozzávalója. De ha azt mondom, hogy vannak olyan desszertek, amiben a só legalább olyan fontos szereplő, mint a cukor? Ez a sósperec fudge egy pofonegyszerű, bolondos, jókedvre derítő nass.

Sósperec fudge

30 g vaj
450 g étcsokoládé
400 g cukrozott sűrített tej
160 g sós perec

A vajat, a csokit és a sűrített tejet vízgőz fölött összeolvasztom. Hozzáadom az összetördelt pereceket (néhányat egészben félreteszek). Kivajazok, és sütőpapírral kibélelek egy kb. 20x20 cm-es szögletes formát, beleöntöm a masszát. A tetejére rászórom az egészben maradt pereceket, aztán néhány órára a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.  Egy éles késsel 3x3 cm-es kockákra vágom.
(A recept eredetileg a Blikk Nők Konyha magazinban jelent meg.)





karácsony ajándék csokoládé sós kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr875141099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.