KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. június 28., péntek 7 komment

2013. június 28., péntek 7 komment

Túrógombóc nyáriasítva

túrógombóc1.jpg

A nagy klasszikus habkönnyű nyári változata. Miniatűr túrógombócok, prézli nélkül, tojássárga nélkül, csak tojásfehérje habbal, meggyszósszal és sok friss piros gyümölccsel. Ezeket a kis gombócokat egy meggyleves betétjének is simán el tudnám képzelni, ha egyszer megérteném, hogyan lehet egy étkezést édességgel kezdeni.

túrógombóc2.jpg

Túrógombóc nyáriasítva

(3 adag)

250 g túró

1 citrom finomra reszelt héja

1 tk vaníliakivonat

1 tojásfehérje

egy csipet só

1 ek cukor

a szószhoz:

300 g meggy (maggal mérve), kimagozva

2 ek cukor

2 ek habtejszín

friss piros gyümölcsök a tálaláshoz

1. A túrót áttöröm, a vaníliával és a citromhéjjal ízesítem.

2. A tojásfehérjét a sóval lágy habbá verem, hozzáadom a cukrot, és keményre verem. Kiveszek belőle egy kicsit, és fellazítom vele a túrót. Csak ezután forgatom a maradék habot a túróhoz.

3. Egy teáskanálnyi golyókat gyúrok a masszából, és forró vízbe dobom pár percre. Ha feljön a víz tetejére, egy percig még főzöm, aztán kiveszem őket, de óvatosan. Hagyom kihűlni.

4. A kimagozott meggyet kb. 10 percre felteszem főni a cukorral. Leturmixolom, átpaszírozom. Belekeverem a tejszínt. A túrógombócokkal és a gyümölcsökkel tálalom.

meggy túró gyümölcsös málna desszert gluténmentes középkezdő ebéd után

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr365382755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hijnye, ez nagyon jól hangzik! Holnap ez lesz a desszert :)
"ha egyszer megérteném, hogyan lehet egy étkezést édességgel kezdeni." - hogy mennyire igazad van!
A recipe viszont tényleg jó, köszi!
jé, előzetes moderáció van?
kajablogban?
:-O
@Andrass9: sose akartam megérteni, de rendszeresen előfordul velünk. :-)

Remek a leírás, az ötlet, a fotók, kösz!
Nos, kipróbáltam. Egyelőre most hűl a hűtőben.
Vízbe merítve viszont szétesett, nem maradt egy sem gombócként, nagyjából egy egybefüggő massza lett...
@zZz: sajnálom :-( én kézzel kicsit összegyúrtam, talán nekem az segített, hogy egyben maradjon, de tény, hogy nagyon óvatosan kellett vele bánnom.
Don't panic!!!!
Ha a túrógombóc szétesik a főzővízben, akkor gátlástalanul meg kell főzni a trutyit, szűrőkanállal kiszedni egy mélytányérba és amikor már annyira kihűlt, hogy a tenyeredbe tudod venni, akkor gombóckává gyúrod!