KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2015. január 18., vasárnap Szólj hozzá!

2015. január 18., vasárnap 0 hozzászólás

Habcsók reneszánsz: Csokicsíkos pavlova

pavlova_csoki_kokusz1.jpg

Pár harapás csak ez a pavlova, de micsoda pár harapás! Ne felejtsd el, hogy miután összeállítottad, gyorsan meg kell enni, különben a hab eláztatja a roppanós habcsókot! 

pavlova_csoki_kokusz2.jpg

Csokicsíkos pavlova

(kb. 15 db)

a habcsókhoz: 

150 g étcsokoládé

3 tojásfehérje

150 g kristálycukor

2 ek porcukor

1/2 tk ecet

a narancsos habhoz: 

1 ek kristálycukor

1/2 narancs finomra reszelt héja

200 ml habtejszín

frissen reszelt kókusz a tálaláshoz

1. A sütőt előmelegítem 135 fokra (légkeverésest 115-re). Két tepsit kibélelek sütőpapírral. 

2. A csokit megolvasztom, és hagyom visszahűlni szoba-hőmérsékletűre. 

3. A tojásfehérjékből lágy habot verek, hozzáadom a kétféle cukrot és az ecetet, és kemény habbá verem az egészet. 

4. A tetejére csurgatom az olvasztott csoki felét, de nem keverem bele! Egy evőkanálnyi adagokban a tepsire teszem a habot. Ha a tetejéről elfogyott csoki, ráöntöm a maradékot is, és tovább adagolom a habot a kanállal. 

5. 45 percig sütöm a habcsókokat, aztán hagyom kihűlni. 

6. A habhoz a narancshéjat az ujjaimmal összemorzsolom a cukorral. A tejszínhez adom, és kemény habbá verem. 

7. Minden habcsók tetejére teszek egy-egy kanál narancsos habot, a legtetejére pedig egy kis friss kókuszt. 

Habcsók recept: Bakers Royale

 

csokoládé kókusz tojásfehérje desszert gluténmentes habcsók középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr847086149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.