KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2015. március 03., kedd 4 komment

2015. március 03., kedd 4 komment

Puha keksz: Mogyorós-banános tallér

mogyoros_bananos_taller_kicsi.jpg

Férfiasan bevallom, hogy csináltam már ropogós, ragacsos, szájban olvadós kekszet, de puhát valahogy még sose sikerült. Ez talán nem is igazi keksz, éppen ezért inkább csak tallérnak neveztem el. Az amerikaiaknak teljesen igazuk van, hogy tejet isznak a kekszekhez, ehhez például kifejezetten kötelező. Pedig nem is keksz.

Mogyorós-banános tallér

(kb. 30 db)

240 g liszt

1 tk sütőpor

1/2 tk kukorica keményítő

1/2 tk só

1/4 tk szódabikarbóna

1/4 tk fahéj

115 g puha vaj

100 g nádcukor

1 db tojás 

1 db banán, pépesítve

125 g krémes mogyoróvaj (peanut butter)

1. A sütőt előmelegítem 175 fokra (légkeverésest 155-re). Sütőpapírral kibélelek 2 tepsit. 

2. A lisztet átszitálom a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a kukorica keményítővel. 

3. A vajat keverőgépbe teszem, és egy percig, magas fokozaton keverem a cukorral. Eldolgozom benne a tojást, majd a banánt és a mogyoróvajat is. 

4. Egy szilikon spatulával beleforgatom a lisztet. Evőkanálnyi golyókat formázok a masszából, és egymástól min. 4 cm távolságra a sütőpapírra teszem őket. 

5. Egy villával egymásra merőleges bemélyedéseket nyomok a kekszekre.

6. 10 percig sütöm. Akkor veszem le a papírról, ha már kihűltek. 

Recept: Gimme Some Oven

banán keksz piknik mogyoróvaj uzsonna kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr57238701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kipróbáltam és valami elképesztően jó az ízösszetétel.
Az alapból is imádott mogyoróvajas kekszre a banán édes gyümölcsössége még rárak egy lapáttal.
@SpeckoHU: nekem először furi volt a recept, de mégis izgatott, és jól tette :-)
Kedves szerző! Ennek a gluténmentes verziója működik mondjuk rizsliszttel?
@efbé: szerintem igen, remélem, nem esik szét.