Bahama mama: Banánkuglóf rumsziruppal

Bahama mama: Banánkuglóf rumsziruppal

édesem 2

Hátha mégsem olyan mély az a bizonyos gödör. Banánkuglóf rumsziruppal(egy ilyen nagy tube panhez elegendő adag, én a 2/3-ából csináltam a kuglófformámban)A kuglófhoz: 340 g puha vaj2 csésze kristálycukor1 csésze barnacukor5 tojás4 közepes banán, pürésítve2 teáskanál…

Ami nem annak látszik: Csokoládés sajttorta kekszkanállal

Ami nem annak látszik: Csokoládés sajttorta kekszkanállal

édesem 4

"Be patient and practice a lot." Ezt a hasznos tanácsot ebben az elég jó cukrászos könyvben találtam, és egyből magamra vettem, mintegy megnyutatásként. Csakhogy én egyáltalán nem vagyok türelmes, és nagyon rosszul viselem azt a mély gödröt, amiben most vagyok, kizárólag ami a…

Mit akarok én? Espresso meringue

Mit akarok én? Espresso meringue

édesem 10

Most komolyan, van itthon olyan cukrászda, ahol lehet ilyen süteményeket kapni? Nem az érdekel, hogy adnak-e bárhol ennél jobbat, szebbet, finomabbat, profibbat. Persze, hogy adnak. De hol találni melegséget, szeretet, kicsit különlegességet, kicsit modernt, kicsit meglepőt, kicsit…

Mi lesz ebből? Gyömbéres-sütőtökös sajttorta

Mi lesz ebből? Gyömbéres-sütőtökös sajttorta

édesem 14

Ma beiratkoztam cukrászképzésre. Végre talán a jóformán haszontalan bölcsészesdi után értelmes szakmám is lesz. Gyömbéres-sütőtökös sajttorta(kb. 12 szelet, de az a vanbenneanyag típusú)A tésztához: 255 g gyömbérkeksz (Ikeából)100 g dió (eredetileg pekándió)¼ csésze…

Nem savanyú: Fanyar csokoládé mousse

Nem savanyú: Fanyar csokoládé mousse

édesem 0

És nem azért, mert romlott!Némi ráhatásra az utóbbi egy-két hétben azon voltam, hogy meglepő desszerteket gyártsak. Új ízek, új ízkombinációk, hatásvadászat. Némi kétségem van afelől, hogy mennyire szeretnek az emberek meglepődni, nekem mindenesetre ez izgalmas munka.Azt…

Alkoholban úszva: Armagnacban marinált aszalt szilva

Alkoholban úszva: Armagnacban marinált aszalt szilva

édesem 2

Ettől aztán jókedved lesz.Armagnacban marinált aszalt szilva1 narancs1 citrom750 ml víz200 g kristálycukor1 fahéjrúd1 vaníliarúd1 kg magozott aszalt szilva3 English Breakfast teafilter250 ml ArmagnacVágd vékony csíkokra a narancs és a citrom héját, facsard ki a levüket. Ezt mind…

A sült fagylalt trükkje: Baked Alaska

A sült fagylalt trükkje: Baked Alaska

édesem 9

Nekem örömöt okoz, ha sikerül olyan édességet összehoznom, ami önmagában ellentétes. Lehet ilyen a textúrák (lágy-ropogós), az ízek (édes-savanyú) vagy éppen a hőmérséklet (hideg-meleg) ellentéte, mint ebben a sült fagylaltban. És itt nem a régebben a kínai éttermekben…

Lestem: Mandulás ricottával töltött nektarin

Lestem: Mandulás ricottával töltött nektarin

édesem 2

Valójában a Klassz konyháján nem én vagyok az egyetlen cukrász. Aki pénteken ebédelni tér be az étterembe, olyan mázlista, hogy az ebédmenühöz Moduna Zsuzsa – aki tényleg cukrász (többek közt), ellentétben velem – készít mindig más-más desszertet. Ezt a töltött nektarint…

süti beállítások módosítása
Mobil | Teljes