Ma megint cupcake napra ébredtem, ezek szerint erre is rá lehet kattanni. Pedig elég infantilis sütemény, már ha van ilyen.
Nem pontosan értem, miért lett az eredeti receptben 24 karátos a neve, hacsak nem azért, mert igaziból bébirépát írt hozzávalónak. Na akkor tényleg aranyárban lett volna. Vajon miért lenne jobb bébirépából?
24 karátos cupcake
(12 darabhoz)
A tésztához:
55 g vaj, felolvasztva
90 ml étolaj
2 tojás
100 g kristálycukor
50 g világosbarna cukor
1 teáskanál citromlé
1/2 teáskanál vaníliakivonat
125 g liszt
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
egy csipet só
egy csipet frissen reszelt szerecsendió
155 g sárgarépa, finomra aprítva
40 g dió
55 g kókuszchips
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, sütőpapírral béleld ki a muffinforma mélyedéseit.
2. Egy kis tálban keverd össze a vajat és az étolajat, tedd félre.
3. Egy nagy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral. Add hozzá a vajat és az étolajat, aztán a vaníliát és a citromlevet.
4. Egy sütőpapírra szitáld át a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a szerecsendiót. Szórd a folyékony részhez több részletben.
5. Add hozzá a sárgarépát, majd a diót és a kókuszchipset.
6. Töltsd 3/4-edig a muffinformát, süsd 25 percig. 10 percig hagyd a formában hűlni, utána tedd rácsra a süteményeket.
A krémhez:
225 g krémsajt
85 g vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
60 g porcukor
1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja
1 evőkanál citromlé
1. Fontos, hogy a vaj és a krémsajt szobahőmérsékletű legyen, akkor tudod jól kikeverni a krémet, ezért egy-két órával hamarabb vedd ki a hűtőből.
2. Ha a vajat és a krémsajtot jó habosra keverted, mehet bele a vanília, a porcukor átszitálva, majd a citrusok.
3. Habzsákból formázz csúcsokat a sütemények tetejére. Én kumquattal díszítettem a cupcake-eket.
Recept: Flo Braker: Baking For All Occasions
2010. február 16., kedd
12 komment
2010. február 16., kedd 12 komment
Répatorta kápkékesítve: 24 karátos cupcake
répa zsúr krémsajt cupcake délutáni vendégség középkezdő
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr695141276
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
csíki sándor 2010.02.16. 21:51:00
Nagyon szeretem a répatortát, de még soha nem készítettem. Jó recept! :)
"saját levében" 2010.02.16. 21:51:00
Hát mert szerintem a nyugatiak nem is ismernek mást csak a nejlonos bébirépát, karottát ilyesmit. Sohasem húztak ki enkezükkel egy jókora, földes répát a konyhakertből!
Niki 2010.02.16. 21:51:00
Ez kegyetlenség velem szemben... :) Imádom a répatortát!! Mennyire jól néznek ki... uhh, megyek kifosztom a hűtőt. :)
Anonymous 2010.02.16. 21:51:00
Ha jársz mostanában a pastramiban próbáld ki a répatortájukat, zseniális. Marcipános, mandulás lisz nélküli. Viksi
Anonymous 2010.02.16. 21:51:00
a bébirépa ha nem is jobb, mindenesetre elvileg édesebb, mint a sima.
Lilla
Lilla
Reni 2010.02.16. 21:51:00
én is pont egy hete csináltam répatortát :] annyira, de annyira finom volt, be is faltuk elég hamar :) én is sütöttem belőle 6 db muffint (abból a maradék tésztából, ami nem fért bele a gyümölcskenyér formába)