KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2013. december 02., hétfő komment

2013. december 02., hétfő komment

Nem az, aminek látszik: Csokoládészalámi

csokiszalámi.jpgKívülről is szalámis, a keresztmetszete is szalámis, az íze nem szalámis. Egy tökéletes hasonmás, a legmókásabb ehető ajándék karácsonyra. Olaszosan stílusos. 

Fontos, hogy ne túl édes csokoládét használj hozzá, mert bár nincs benne plusz cukor, kívül a porcukor tesz rá egy nagy lapáttal. Hogy milyen olajos magot, aszalt és kandírozott gyümölcsöt teszel, az a te dolgod. Ez itt az én variációm. 

Csokoládészalámi

(3 db)

90 g étcsokoládé

80 g vaj

2 ek sötét rum

125 g vajas keksz (semmiképpen sem háztartási keksz, viszont bármi, ami finom)

30 g dió

30 g aszalt vörösáfonya

10 g kandírozott narancshéj

5 g kandírozott gyömbér

porcukor a hempergetéshez

1. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött megolvasztom. Hozzáadom a rumot. 

2. A kekszet aprítógépben durvára töröm, és az sem baj, ha a feléből egészen apró morzsa lesz. 

3. A diót megpirítom, durvára vágom. 

4. Mindent mindennel összekeverek. Hideg helyre teszem a masszát, hogy kicsit megdermedjen, de még formázható legyen. Háromfelé osztom, és mindegyiket folpackba vagy zsírpapírba csomagolom úgy, hogy kolbász formájú legyen. Hűtőbe teszem egy-két órára, hogy teljesen megszilárduljon. 

5. Kicsomagolom a kolbászokat, és porcukorba hempergetem őket. Én - ha nem ajándékba adom - felkarikázva eszem, mint az igazi kolbászt. 

És akkor plusz egy hasznos recept a karácsonyi készülődéshez: 

Kandírozott gyömbér

250 g friss gyömbér

250 ml víz

250 + 80 g cukor

  1. A gyömbért megpuclom, julienne-re vágom.
  2. A vizet felforralom a 250 g cukorral, hozzáadom a gyömbért, és puhára főzöm kb. 45 perc alatt.
  3. Átszűröm, a maradék levét papírtörlővel felitatom. Sütőpapírra teszem a gyömbért.
  4. Megszórom a maradék cukorral, és 2-3 napig száradni hagyom. 

karácsony ajándék csokoládé keksz gyömbér kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr185672414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása