Ha a sütő a mumusod, ez a te sajttortád. Eleve szeretem a sajttortákban, hogy egyszerre sósak és édesek, de itt a ricotta még plusz savanykássá is teszi.
Nutellás sajttorta
(12 szelet)
Hozzávalók:
a kekszréteghez:
100 g vaj
280 g mézes-mogyorós Jó reggelt! keksz
a krémhez:
5 db lapzselatin
200 g Nutella
300 g krémsajt (lehetőleg Philadelphia)
250 g krémes ricotta
250 ml habtejszín
100 g étcsokoládé
tejszínhab a díszítéshez
6 db Ferrero Rocher (félbevágva) a tetejére
1. A vajat megolvasztom, a kekszet finomra darálom, aztán a kettőt összekeverem. Egy 22 centis tortakarika aljára nyomkodom. Ha kapcsos tortaformát használok, az alját kivajazom, és sütőpapírral bélelem, hogy a végén könnyű legyen kivenni belőle a tortát. Ha csak sima karikát használok (én ezt tettem), egy sütőpapírral bélelt tálcára teszem. A hűtőben tartom, amíg a krémet elkészítem.
2. A zselatint jéghideg vízbe áztatom 10 percre.
3. Közben a Nutellát, a krémsajtot és a ricottát simára keverem (géppel, alacsony fokozaton).
4. A tejszínt felforralom, felolvasztom benne a kifacsart zselatint, és az apróra vágott csokira öntöm. Elkeverem, hogy a csoki teljesen felolvadjon. Várok, amíg langyosra hűl.
5. A nutellás krémbe forgatom.
6. A kekszalapra öntöm, a tetejét lesimítom. 4 órára hűtőbe teszem.
7. Ha letelt az idő, kivágom a karikából, a tetejét a tejszínhabbal és a csokival díszítem.