Mi az hogy csokoládés? Totál brutál mega csokoládés!
Csokoládés meringue torta
A tortához:
24 dkg étcsokoládé megolvasztva
14 dkg puha vaj
¾ cup (190 ml) barnacukor
6 tojás szétválasztva
1 evőkanál vaníliakivonat
A meringue-hez: 4 tojásfehérje
¼ teáskanál tisztított borkő
1 cup (250 ml) sütőcukor
10 dkg étcsokoládé apró kockákra vágva
10 dkg dió apróra vágva
1 evőkanál kukoricakeményítő
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. Az étcsokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Közben a vajat habosra verjük elektromos mixerrel, hozzáadjuk a barnacukrot, és tovább verjük, ami lágy és sápadt nem lesz. A tojássárgákat egyenként hozzáütjük, továbbra is a mixerrel keverve. Mehet hozzá a csokoládé és a vanília is. És igen, liszt nem kell hozzá!
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokoládés krémhez keverjük. A formába öntjük, és 25 percre betesszük a sütőbe.
A meringue-hez a tojásfehérjékből egy csipet sóval habot verünk, hozzáadjuk a sütőcukrot, majd kb. 8 percig gyors fokozaton tovább verjük. Az a jó, ha szép fényes és csúcsokat vet. Belekeverjük a csokoládéval, a dió és a kukoricakeményítő mixét. Egy spatulával rátesszük a csokitorta tetejére, és a sütőbe visszatolva 30 percig sütjük. Ha kész, 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd egy éles késsel végigmegyünk a szélén. Ezután ki lehet venni a formából, de érdemes még egy fél órát várni, mielőtt elpusztítanánk.
Csokoládés meringue torta
A tortához:
24 dkg étcsokoládé megolvasztva
14 dkg puha vaj
¾ cup (190 ml) barnacukor
6 tojás szétválasztva
1 evőkanál vaníliakivonat
A meringue-hez: 4 tojásfehérje
¼ teáskanál tisztított borkő
1 cup (250 ml) sütőcukor
10 dkg étcsokoládé apró kockákra vágva
10 dkg dió apróra vágva
1 evőkanál kukoricakeményítő
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. Az étcsokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Közben a vajat habosra verjük elektromos mixerrel, hozzáadjuk a barnacukrot, és tovább verjük, ami lágy és sápadt nem lesz. A tojássárgákat egyenként hozzáütjük, továbbra is a mixerrel keverve. Mehet hozzá a csokoládé és a vanília is. És igen, liszt nem kell hozzá!
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokoládés krémhez keverjük. A formába öntjük, és 25 percre betesszük a sütőbe.
A meringue-hez a tojásfehérjékből egy csipet sóval habot verünk, hozzáadjuk a sütőcukrot, majd kb. 8 percig gyors fokozaton tovább verjük. Az a jó, ha szép fényes és csúcsokat vet. Belekeverjük a csokoládéval, a dió és a kukoricakeményítő mixét. Egy spatulával rátesszük a csokitorta tetejére, és a sütőbe visszatolva 30 percig sütjük. Ha kész, 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd egy éles késsel végigmegyünk a szélén. Ezután ki lehet venni a formából, de érdemes még egy fél órát várni, mielőtt elpusztítanánk.
Ha újrakezdhetném, nem tennék csokit és diót a meringue-be, mert az tán egy kicsit már sok volt a jóból.
Recept a börtönviselt mintaháziasszony Martha Stewart honlapjáról.
Recept a börtönviselt mintaháziasszony Martha Stewart honlapjáról.