Elkészíthető két külön fagylaltnak is, de én úgy éreztem, hogy annyira jól passzol egymáshoz ez a két íz, hogy előnyükre válik, ha örökre eggyé lesznek.
Kókusz fagylalt
500 ml habtejszín
100 g kristálycukor
250 ml kókusztej
Egy csipet só
A habtejszínt felmelegítem, beleteszem a cukrot, és addig keverem, amíg el fel nem olvad a meleg tejszínben. Hozzákeverem a kókusztejet és a sót. Szobahőmérsékletűre hűtöm, utána beteszem a hűtőbe egy éjszakára, hogy jó hideg legyen, amikor a fagylaltgépbe kerül. Másnap fagylaltgép, majd mélyhűtő egy legalább 2 literes edényben.
Mango lassi fagylalt
400 g joghurt
500 g mangópép
3 evőkanál golden syrup
1 kávéskanál rózsavíz
Én most nem csináltam görög joghurtot a joghurtomból, mint máskor szoktam a mango lassihoz. Egyszerűen azért, mert lágyabb fagylaltra vágytam.
Tehát az összes hozzávalót egy tálban csak összekeverem, egy éjszakára a hűtőbe teszem, másnap fagylaltgép, majd ráöntöm a már megfagyott kókuszfagylaltra, és vissza a mélyhűtőbe.
Tálalásnál ügyelek rá, hogy mindkét fagylaltból jusson egy gombócba.
Kókusz fagylalt
500 ml habtejszín
100 g kristálycukor
250 ml kókusztej
Egy csipet só
A habtejszínt felmelegítem, beleteszem a cukrot, és addig keverem, amíg el fel nem olvad a meleg tejszínben. Hozzákeverem a kókusztejet és a sót. Szobahőmérsékletűre hűtöm, utána beteszem a hűtőbe egy éjszakára, hogy jó hideg legyen, amikor a fagylaltgépbe kerül. Másnap fagylaltgép, majd mélyhűtő egy legalább 2 literes edényben.
Mango lassi fagylalt
400 g joghurt
500 g mangópép
3 evőkanál golden syrup
1 kávéskanál rózsavíz
Én most nem csináltam görög joghurtot a joghurtomból, mint máskor szoktam a mango lassihoz. Egyszerűen azért, mert lágyabb fagylaltra vágytam.
Tehát az összes hozzávalót egy tálban csak összekeverem, egy éjszakára a hűtőbe teszem, másnap fagylaltgép, majd ráöntöm a már megfagyott kókuszfagylaltra, és vissza a mélyhűtőbe.
Tálalásnál ügyelek rá, hogy mindkét fagylaltból jusson egy gombócba.
Kb. 2 liter fagylalt lesz belőle.