KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. március 08., hétfő 7 komment

2010. március 08., hétfő 7 komment

A reményhez: Nyári pavlova

Esztelen pénzszórás és megengedhetetlen luxus télen nyári gyümölcsöset enni, de azon a napsütéses hideg napon éppen nagyon jól esett.

Nyári pavlova
(egy 23 cm átmérőjű süteményhez elegendő adag)

A pavlovához:
5 db tojásfehérje
250 g kristálycukor
3/4 teáskanál ecet
3/4 teáskanál kukoricakeményítő
30 g pisztácia, durvára vágva

A tetejére:
300 g creme fraiche
150 g habtejszín
nyári gyümölcsök
1 zöldcitrom lereszelt héja

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapírra rajzolj körül egy kb. 23 cm-es tortaforma alját. Fordítsd meg a sütőpapírt, úgy tedd egy tepsire.
2. Verd lágy habbá a tojásfehérjéket. Verd tovább, és közben kanalanként add hozzá a cukrot, majd az ecetet, végül a keményítőt. 5-10 perc alatt kemény habot kapsz.
3. Terítsd a sütőpapírra rajzolt körbe, szórd meg a pisztáciával. Tedd a sütőbe, és csökkentsd a hőfokot 140 fokra. Süsd egy órát. Hagyd a sütőben kihűlni, a sütő ajtaját támaszd ki egy fakanállal. A habcsók belseje puha marad, a külseje kemény lesz, kicsit be is repedezik, de kit érdekel.
4. A creme fraiche-ből és a tejszínből verj lágy habot, tedd a kihűlt habcsók tetejére, szórd meg a gyümölccsel és a citromhéjjal.

gyümölcsös gluténmentes meringue délutáni vendégség középkezdő

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr315141273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...jaj, mikor mehetünk megint hozzátok ?!! :)
ez a középkezdő kategória mókás. minden meringue-t elrontottam eddig valahogy. nem csinálok többet, kóstolom inkább a tiédet : )
Nagyon jól néz ki, és biztos isteni finom is - én is meg fogom csinálni hétvégén!
tudom mit érzel... :) a nyári gyümölcsöket illetően. néha néha én is engedek a kísértésnek, mert egyszerűen muszáj. :)
Nagyon guszta lett, imádom a pavlovát! :))
igen, változtattam a színén. kösz, hogy szóltál, a következő szín sötétebb lesz, ígérem!
Ezt betervezem hétvégére! Hólapátolás után jól fog esni :)
Változtattál az oldal színein, ugye? Kicsit nehezen olvasható lett most.
Abban reménykedünk,hogy január,február,itt a nyár?
Addig is én beérem a csodás pavlováddal:)
süti beállítások módosítása