KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2010. november 12., péntek 3 komment

2010. november 12., péntek 3 komment

Best of keksz V.: Narancsos polentakeksz szumákkal

Megint egy fűszer, amit még nem tettem édességbe. Most kipróbáltam, működött a savanykás szumák a narancsos kekszen, ami a kukoricaliszttől elképesztően omlós lett, a polentától pedig játékosan ropogós.

Narancsos polentakeksz szumákkal
(kb. 20 db)

125 g puha vaj
55 g cukor + a hempergetéshez
2 narancs lereszelt héja
100 g finomliszt
30 g kukoricaliszt
50 g polenta (kukoricadara)
1-2 ek szumák

1. Keverd ki a vajat a cukorral és a narancshéjjal.
2. Egy másik tálban keverd össze a kétféle lisztet a polentával. Forgasd a vajas cukorhoz.
3. Alakítsd egy kb. 4 cm átmérőjű hengerré a masszát, csomagold folpackba, és tedd egy órára a hűtőbe, hogy megkeményedjen.
4. Vedd ki a hűtőből, csomagold ki, és hempergesd meg kristálycukorban. Csomagold vissza, és tedd újabb két órára a hűtőbe.
5. Szeleteld fel kb. 1 cm vastag karikákra, és forgasd a szélét újra cukorba.
6. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, szórd meg a szumákkal, és süsd 175 fokon 12 percig.
7. Miután kivetted a sütőből, szórd meg a tetejét is cukorral.

Recept: the British Larder

narancs keksz polenta középkezdő teához

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr985141221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindennapi Manna 2010.11.12. 22:07:00

Nem mondom, hogy azonnal, de előbb-utóbb mindig elolvasom a legújabb bejegyzést:))) A szumák mennyire jól mutathat a sárga kekszen!
Segíts, kérlek. Mi az a szumák? (és hogy néz ki/milyen állagú, és hol érdemes utánnanézni) Köszönöm.
Ez milyen jó ötlet! Épp ma használtam sumach-ot, persze nem sütibe. Sima magyar kukoricadarát használtál?
süti beállítások módosítása