No-bake cheesecake, ami zselatin nélkül is vígan összeáll. Nem hittem benne, de ő nyert.
A sajttortához:
50 g olvasztott vaj
1/2 tk szárított levendula
120 g keksz (én Zabfalatokat használtam)
50 g cukor
250 g Philadelpiha krémsajt
250 g görög jughort (vagy sima joghurt lecsepegtetve)
175 ml tejszín
1. A levendulát egy mozsárban törd finomra, aztán a keksszel együtt daráld is le. Jöhet hozzá a vaj. Nyomkodd egy kivajazott és sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű tortaforma aljára, és tedd a hűtőbe.
2. Keverd simára a krémsajtot a cukorral és a joghurttal. A tejszínből verj lágy habot, és forgasd bele a sajtos keveréket. Simítsd el a tortaformában, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
A kaffir lime illatú eperkompóthoz:
125 g cukor
225 ml víz
2 lime leve és finomra reszelt héja
6 kaffir lime levél, apróra tépve
225 g eper, megtisztítva
1. Forrald fel a cukrot a vízzel, add hozzá a lime levét és héját, plusz a kaffir lime leveleket, aztán hagyd kihűlni. Vágd félbe az epreket, és add a sziruphoz. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, másnap tálald a sajttortához.
A receptet Paul Geyler baromi jó vega szakácskönyvében találtam, ebben itt ni.
2011. május 09., hétfő
2 komment
2011. május 09., hétfő 2 komment
Sütés nélkül: Joghurt sajttorta kaffir lime illatú eperkompóttal
torta eper gyümölcsös lime sajttorta délutáni vendégség középkezdő ebéd után
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr15141177
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.