KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. június 07., kedd 7 komment

2011. június 07., kedd 7 komment

Csoki habbal: Habos csokoládés mandulatorta


Mások ilyenkor a gyümölcsöt tömik, mi most is csak csokit eszünk habbal.
Bár a képről nem derül ki, de ez egy ilyen mandulatorta kihabosított, könnyű étcsokoládé ganache-sal betöltve, tejszínhabbal körbekenve. Szokták szeretni.

szülinap csokoládé torta mandula középhaladó

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr515141173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a recept csak marcipánnal.
Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy Te mivel készítetted mandulaliszttel vagy marcipánnal (almond paste)? Mindkettővel működik?

Köszönöm!
Gabi
Megsütöttem a marcipántortát 50 százalékos prémium marcipánnal. Azt hiszem, nálunk is nagy kedvenc lesz!
Purista férjem tejet ivott csak hozzá, én egy kis eper-rebarbara lekvárral tuningoltam. Muszáj lesz róla írni egy posztot, mert ezt az igét hirdetni kell! :-)
szia, a tészta receptjét a linkkel megtalálod,én egy 20 cm-es tortához 4 tojásból készítettem. a ganache-hoz étcsokit és tejszínt 1:1 arányban használtam. a tejszínt felforraltam, a csokira öntöttem, simára kevertem, és amikor szobahőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tettem min. 8 órára. utána kihabosítottam. a tortát három rétegre vágtam, és a csokikrémmel betöltöttem egy 20 cm tortakarikában. hagytam hűtőben dermedni, aztán egy karamellizálópisztoly segítségével kivettem a formából, újra dermesztettem az oldalát, ami egy kicsit megolvadt, aztán tejszínhabbal körbekentem.
Szia!
Jól néz ki! A receptjét nem írod le?
Anna
jó tömör poszt, csak a lényeg :))
süti beállítások módosítása