KezdőKözépkezdőHaladóKözéphaladóVállalkozó szelleműeknek

edesem-uzlet.jpg

2011. augusztus 01., hétfő komment

2011. augusztus 01., hétfő komment

Ez meg mi lehet? Őszibarack-szeder jégkrém


Engem ugyan másra emlékeztet ez a fotó, de higgyétek el, ez tényleg egy jégkrém, nem is rossz, inkább ezt egye a gyerek, mint a Calippót. Ha rám hallgattok, a szedres részt ti inkább a tetejére tegyétek, ne a hegyére, ezzel elkerülhetőek a félreértések.

Őszibarack-szeder jégkrém
(8 db)

2 ek cukor
30 ml víz
1/2 vaníliarúd
2 nagy barack (sárgahúsú)
70 g tejszín
2 ek görög joghurt
100 g szeder

1. 1 evőkanál cukrot a vízzel, a vaníliarúddal és a kikapart magjaival felforralom, hagyom állni 10 percig, aztán a vaníliarudat kiveszem.
2. A cukorszirupot a megtisztított, feldarabolt barackra öntöm, aztán az egészet pürésítem. A görög joghurttal és a tejszínnel simára keverem. Az előkészített jégkrémformába vagy üvegpoharakba töltöm, és a mélyhűtőbe teszem kb. egy órára, hogy megszilárduljon.
3. A szedret a maradék 1 evőkanál cukorral egy lábosban felmelegítem, hogy levet engedjen, pürésítem, átpasszirozom. A barackos jégkrémre öntöm, és beleszúrom a pálcikákat. Kifagyasztom. Evés előtt forró vízbe mártom a formát, hogy simán kijöjjön a jégkrém.

fagylalt szeder őszibarack kezdőknek is

A bejegyzés trackback címe:

https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr295141162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:))
Hmm .Azért elnyalókáznám...szeder..őszibarack,finom ízkombináció.
süti beállítások módosítása