2011. augusztus 01., hétfő
1 komment
2011. augusztus 01., hétfő 1 komment
Ez meg mi lehet? Őszibarack-szeder jégkrém
Engem ugyan másra emlékeztet ez a fotó, de higgyétek el, ez tényleg egy jégkrém, nem is rossz, inkább ezt egye a gyerek, mint a Calippót. Ha rám hallgattok, a szedres részt ti inkább a tetejére tegyétek, ne a hegyére, ezzel elkerülhetőek a félreértések.
Őszibarack-szeder jégkrém
(8 db)
2 ek cukor
30 ml víz
1/2 vaníliarúd
2 nagy barack (sárgahúsú)
70 g tejszín
2 ek görög joghurt
100 g szeder
1. 1 evőkanál cukrot a vízzel, a vaníliarúddal és a kikapart magjaival felforralom, hagyom állni 10 percig, aztán a vaníliarudat kiveszem.
2. A cukorszirupot a megtisztított, feldarabolt barackra öntöm, aztán az egészet pürésítem. A görög joghurttal és a tejszínnel simára keverem. Az előkészített jégkrémformába vagy üvegpoharakba töltöm, és a mélyhűtőbe teszem kb. egy órára, hogy megszilárduljon.
3. A szedret a maradék 1 evőkanál cukorral egy lábosban felmelegítem, hogy levet engedjen, pürésítem, átpasszirozom. A barackos jégkrémre öntöm, és beleszúrom a pálcikákat. Kifagyasztom. Evés előtt forró vízbe mártom a formát, hogy simán kijöjjön a jégkrém.
fagylalt szeder őszibarack kezdőknek is
A bejegyzés trackback címe:
https://edesem.blog.hu/api/trackback/id/tr305141162
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.